Home Gadgets Samsung lanceert Less Microfiber Filter voor schonere oceanen

Samsung lanceert Less Microfiber Filter voor schonere oceanen

by Jos Vis

Samsung heeft vandaag de lancering aangekondigd van het nieuwe Less Microfiber Filter, een extern wasmachinefilter dat de uitstoot van plastic microvezels tijdens wascycli vermindert. Het filter werd ontworpen met de inspiratie van kledingmaker Patagonia en de expertise van de wereldwijde oceaanbeschermingsorganisatie Ocean Wise. Het bouwt voort op het succes van de Less Microfiber Cycle van vorig jaar en moet de hoeveelheid microplastics aanzienlijk verminderen en duurzaam wassen op een effectieve en moeiteloze manier mogelijk maken. Het nieuwe filter is nu beschikbaar in Korea en het VK en zal in het derde kwartaal beschikbaarheid zijn in andere landen.

“Nu de hoeveelheid microplastics in onze oceanen toeneemt, regelgeving in veel landen wordt aangescherpt en inname als gezondheidsrisico groeit, werken wij samen met Ocean Wise en Patagonia aan het terugdringen van het vrijkomen van microplastics waar het begint: in huis,” zegt Maxime Parein, Head of Marketing Household Appliances bij Samsung. “Met innovaties als het Less Microfiber Filter en de Less Microfiber Cycle worden milieubewuste, alledaagse praktijken vanzelf een tweede natuur in onze huizen.”

Van de Less Microfiber Cycle tot het Less Microfiber Filter: microplastics stoppen waar ze beginnen

Om onze klanten te helpen de afgifte van microplastics uit hun wasgoed te verminderen, ontwikkelden we eerst de Less Microfiber Cycle, een wasprogramma dat het afstoten van microplastics met 54% vermindert, deels dankzij onze eigen Ecobubble-technologie. Door bubbels te gebruiken om wasmiddel op te lossen en te absorberen, is er minder warmte en energie nodig om kleding te wassen, wat resulteert in minder slijtage, wat op zijn beurt de uitstoot van microplastic reduceert.

Het Less Microfiber Filter gaat nog een stap verder en vangt tot 98% van de microplastics op die door het wassen in de oceaan terecht komen, wat overeenkomst met acht flessen van 500 ml per jaar bij vier keer per week gebruik. Het filter is niet alleen compatibel met wasmachines van Samsung, maar ook met concurrerende merken, waardoor iedereen moeiteloos een duurzamer leven kan leiden. Om de doeltreffendheid en de duurzaamheid van de technologie te verifiëren, werden zowel de Cycle als het Filter onafhankelijk geëvalueerd door Ocean Wise met behulp van een peer-reviewed testprotocol voor de afgifte van microvezels. Dit gebeurde in het ultramoderne laboratorium van de organisatie in Vancouver, Canada.

Gemak en duurzamer voor elke dag en in elke fase van de productcyclus

Samsung zet zich in voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën voor een duurzamere toekomst. Als onderdeel van onze visie op het dagelijksgebruik van duurzamere apparaten, moeten deze producten niet alleen zeer effectief zijn, ze moeten ook eenvoudig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn, terwijl er bovendien rekening wordt gehouden met het milieu in de productontwikkeling.

Het Less Microfiber Filter is gemaakt van gerecycled plastic om onze bewuste visie ook in de levenscyclus van dit filter te integreren. Het filter gaat lang mee en is makkelijk te onderhouden. De bladen van het filter vangen de microplastics op met een maaswijdte van 65-70 micrometer, leiden de microplastics om en comprimeren ze tenslotte naar één kant, wat betekent dat het filter slechts een keer per maand hoeft te worden schoongemaakt.

Door te verbinden met Samsungs intelligente connectiviteitsplatform SmartThings, houdt het filter bij hoe vol het is van 0 tot 100%, en het waarschuwt je via de SmartThings-app wanneer het moet worden schoongemaakt of als er andere problemen moeten worden opgelost. De Less Microfiber Cycle is beschikbaar als vooraf ingestelde optie op bepaalde Samsung-wasmachines vanaf 2022 en kan worden geactiveerd met slechts één druk op de knop. Het zal dit jaar ook beschikbaar komen op eerdere Samsung-wasmachinemodellen met wifi, via een netwerkupdate.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: