Home GamingAndroid Samsung brengt het Internet of Things tot leven tijdens IFA 2015

Samsung brengt het Internet of Things tot leven tijdens IFA 2015

by Mark van Truijen

Op IFA 2015 demonstreert Samsung hoe het Internet of Things (IoT) transformeert naar dagelijkse realiteit. Tijdens een persconferentie in Berlijn heeft Samsung verschillende nieuwe verbonden apparaten en IoT-diensten getoond. Samsungs laatste bijdragen aan het snel groeiende IoT-ecosysteem zijn geworteld in de IoT-filosofie van het bedrijf. Namelijk openheid, samenwerking tussen bedrijven in verschillende markten en, als belangrijkste, mensgerichte innovatie.

Voor Samsung staat IFA 2015 in het teken van het Internet of Things. We zijn ervan overtuigd dat IoT de wereld van consumentenelektronica ingrijpend gaat veranderen. IFA is voor ons een mooie gelegenheid om de wereld bij te praten over de vooruitgang die we in slechts één jaar geboekt hebben op het gebied van IoT,” zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland.“Jaarlijks verkoopt Samsung meer dan 300 miljoen producten aan Europese consumenten. Onze producten worden door ongeveer 85 miljoen Europeanen gebruikt – thuis, maar ook steeds meer op het werk. Samsung is als geen ander in de positie om ervoor te zorgen dat de IoT-revolutie niet wordt gedreven door technologie, maar vanuit wat mensen willen en nodig hebben. Volgens onze visie staat IoT midden in het leven, waarbij de gebruiker centraal staat.”

Bezoek voor de eindeloze mogelijkheden van IoT, de IoT-zone in het midden van de Samsung stand in de CityCube van de Messe Berlin. Er is een samenwerking te zien met de beroemde designer Feruccio Laviani.

Samsung SmartThings Hub, met ‘Smart Home Monitor’
Samsung SmartThings lanceert op IFA 2015 een nieuwe line-up met krachtiger IoT-apparaten die gemakkelijker in gebruik zijn.

Alex Hawkinson, oprichter en CEO van SmartThings zegt: “IoT-apparaten moeten zeer gebruiksvriendelijk zijn om het Internet of Things te laten slagen. Tegelijkertijd moeten mensen de mogelijkheid hebben om oplossingen te personaliseren en nieuwe oplossingen probleemloos in hun routine te kunnen opnemen als ze niet thuis zijn. De nieuwe Samsung SmartThings Hub, sensoren en geüpdatete mobiele app worden vandaag in de Verenigde Staten gelanceerd, volgende week in het Verenigd Koninkrijk, en in 2016 in de rest van Europa.”

De nieuwe Samsung SmartThings Hub heeft een krachtigere processor die videobewaking mogelijk maakt. Mocht de stroom uitvallen, dan werkt de back-up batterij nog maximaal 10 uur. Met videobewaking kun je altijd een livestream bekijken, terwijl er alleen beelden worden opgenomen als er iets onverwachts gebeurt, zoals beweging bij de voor- of achterdeur. Er kunnen meerdere camera’s worden aangesloten op de SmartThings app. SmartThings introduceert ook ‘Smart Home Monitor’. Hiermee ontvang je notificaties in geval van indringers, rook, vuur, lekkage, en andere huishoudelijke zaken.

Uitbreiding UHD-ecosysteem met content en partners
Samsung breidt het UHD-ecosysteem uit en slaat hiervoor de handen ineen met bedrijven als Netflix, Amazon, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland, Videoload, TVN en Viaplay, naast regionale broadcast partners in heel Europa, zoals Canal Plus en HD+. Die laatste zijn belangrijk bij de creatie en levering van UHD-content aan een wereldwijd publiek.

Door samen te werken met wereldmarktleiders in UHD brengt Samsung commerciële UHD-broadcasting naar de markt. Gebruikers kunnen hun favoriete programma’s in de beste beeldkwaliteit bekijken.

Ook werkt Samsung samen met GameFly. Dit maakt live streaming van games mogelijk. Deze abonnementsdienst brengt ’s werelds meest populaire games bij mensen thuis zonder tussenkomst van consoles, kabels of discs. Gamefly streamt populaire titels als Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 en HITMAN Absolution. Deze en meer titels zijn beschikbaar op Samsung Smart TV’s.

Ultieme kijkervaring
Samsungs belangrijkste doel is om TV’s te maken die mensen de ultieme kijkervaring bieden. Samsungs S-UHD TV’s leveren High Dynamic Range (HDR) beeldkwaliteit, wat zich vertaalt in grotere contrasten, de meest heldere kleuren en intense schaduwen. De beelden zijn levendiger en helderder dan ooit.

Samsung TV’s zijn de eerste die de nieuwe HDMI 2.0a specificaties ondersteunen. Hierdoor kan HDR metadata worden uitgezonden vanaf externe HDR-compatibele bronnen. De software update biedt S-UHD TV gebruikers de meest levensechte beeldkwaliteit. Deze update verbreedt het beschikbare spectrum van HDR-content en zet hiermee de nieuwe standaard voor de TV- en entertainmentbranche. Ook kun je van deze superieure beeldkwaliteit genieten op Samsungs Curved TV’s. Zo heb je een levensechte kijkervaring in combinatie met een slank design dat naadloos in ieder interieur past. Er is keuze uit 28 Curved S-UHD TV’s, in maat variërend van 48 inch tot 105 inch.

Slimme wasmachine
De Samsung WW8500 AddWash is ’s werelds eerste wasmachine waar je dankzij de innovatieve Add Door op ieder moment van de wascyclus kleding kunt toevoegen. Met een simpele druk op de pauzeknop zet je de draaitrommel stil en voeg je de vuile was toe. Of het nu een sportshirt is dat op tijd schoon moet zijn voor een training of een trui die nog in de wasmand lag, met Add Door wordt vergeten was alsnog gewassen. Met de AddWash kan je gevoelige stoffen die alleen geschikt zijn voor handwas later toevoegen aan het wasprogramma. De app informeert je wanneer de nieuwe cyclus begint, zodat je ze op tijd kunt toevoegen.

De slimme AddWash wasmachine is gemakkelijk te verbinden met zowel Android als iOS apparaten. Zo kun je op afstand de machine in de gaten houden en bedienen en ontvang je desgewenst direct notificaties op je smartphone. De Super Speed Wash en de Super Speed Spray functies helpen je om snellere en betere wasresultaten te behalen. Hiermee wordt een gemiddelde was in minder dan een uur schoongewassen door effectief gebruik van waterstralen. De verbeterde ecobubble™ functie creëert bubbels, die stoffen 40 keer sneller verzadigd dan de gebruikelijke combinatie van water en zeep. Dit resulteert in uitzonderlijke wasresultaten, zelfs in koud water. De WW8500 AddWash komt in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar.

Samenwerking met BMW en Volkswagen
Samsung ziet auto’s als een essentieel onderdeel van het IoT-ecosysteem. Om innovaties door te voeren in de automarkt wordt er samengewerkt met de belangrijkste autofabrikanten. Het zal niet lang duren voordat Samsung SmartThings wordt geïntegreerd in BMW-auto’s. Notificaties van SmartThings Hub worden dan direct zichtbaar op het dashboard. Andersom kun je met de SmartThings app de technische status van je BMW checken en hem op afstand openen of vergrendelen.

Samsung heeft ook details bekendgemaakt over de samenwerking met Volkswagen. Zo krijgen autorijders een connected car experience met Car Mode for Galaxy. De auto-ervaring wordt verder verbeterd door MirrorLinkTM, dé standaard voor autoconnectiviteit. Car Mode for Galaxy stuur je aan via aanraking of met je stem (via S-Voice). Zo neem je eenvoudig telefoontjes aan, luister je naar een playlist of je krijgt instructies over de te volgen route. De app leest binnenkomende berichten hardop voor. Je maakt zelfs gebruik van alle features van Car Mode for Galaxy in een auto zonder de benodigde functionaliteiten.

In de samenwerking met Volkswagen speelt ook de Volkswagen App voor wearables een belangrijke rol. Deze is volgende maand in Europa beschikbaar en linkt de nieuwe Samsung Gear S2 smartwatch met auto’s van Volkswagen, zodat je directe interactie hebt vanaf je pols. Of je nu wilt weten waar je je auto hebt achtergelaten, de airconditioning alvast wilt aanzetten of de batterij van je elektrische Volkswagen wilt checken, deze app regelt het snel en eenvoudig op afstand. Samsung en Volkswagen brengen de combinatie van auto’s en wearables naar een hoger plan.

“Aan alle IoT-innovaties van Samsung ligt onze vaste benadering ten grondslag. We doen intensief onderzoek naar technische details én menselijk gedrag. Dat resulteert in oplossingen die het dagelijkse leven gemakkelijker maken. ,” zegt Menno van den Berg. “Met innovatieve toepassingen willen we het leven verrijken. Zo werken we aan een toekomst die slimmer, meer verbonden én menselijker is.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: