Home Movies ROH presenteert Verdi’s hartverscheurende opera La Forza del Destino 2 april in de bios

ROH presenteert Verdi’s hartverscheurende opera La Forza del Destino 2 april in de bios

by Pim, Sel

Met exclusieve interviews, backstage toegang en close-ups van de artiesten, kunnen bioscoopbezoekers vanaf 2 april in meer dan 60 Nederlandse bioscopen live genieten van Verdi’s La Forza del Destino. Deze nieuwe productie van regisseur Christof Loy en Royal Opera House muzikaal leider Antonio Pappano kent een ware sterbezetting met onder andere de Russische sopraan Anna Netrebko en de Duitse tenor Jonas Kaufmann. La Forza del Destino is  één van Verdi’s meest epische opera’s met intense aria’s, oogverblindende ensembles en opwindende koren.

Het verhaal volgt het verliefde stel Leonora (Anna Netrebko) en Don Alvaro (Jonas Kaufmann) die samen op de vlucht slaan voor de vader van Leonora, de Markies van Calatrava. De Markies weet de twee geliefden tegen te houden en in het daaropvolgende handgemeen doodt Don Alvaro ongewild de Markies die zijn dochter tijdens het sterven,  vervloekt. Het zet een drama  in gang waarin obsessie, wraak en tragedie de boventoon voeren.

La Forza del Destino wordt in het Italiaans gezongen en in het Nederlands ondertiteld. De voorstelling duurt, inclusief twee pauzes, 4 uur en 15 minuten en is live en wereldwijd op dinsdag 2 april 2019 om 19:10 uur in de bioscoop te zien. In een aantal bioscopen  volgt nog een ‘encore screening’ op verschillende data.

Royal Opera House
Royal Opera House ‘live in de bioscoop’ biedt het publiek de beste plaatsen in de zaal, en tevens exclusieve kijkjes achter de schermen, interviews en gedetailleerde close-ups van de artiesten. Voor elk publiek is er wel een bioscoop in de buurt om een voorstelling bij te wonen. In 2017/18 zagen meer dan één miljoen mensen wereldwijd een opera- of balletproductie van Royal Opera House in één van de meer dan 1.500 bioscopen in 51 landen.

Check hieronder de trailer van de film:

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: