Home Gaming Review: Valiant Hearts: The Great War

Review: Valiant Hearts: The Great War

by Jeffrey van den Bogaart

Valiant Hearts: The Great War kwam op de E3 al met een indrukwekkende korte trailer. Voor velen, waaronder mijzelf was dit waarschijnlijk al voldoende om interesse te wekken en de game dan toch uit te proberen.

 

Valiant Hearts speelt zich, je raadt het waarschijnlijk al, af in de eerste wereldoorlog. Het verhaal, de soundtracks, de game elementen, de graphics, dit alles gaf mij echt een “wow-factor”. Ik ben zeer onder de indruk van deze game. In Valiant Hearts begint de game met een kleine introductie, waar bij mij al meteen mijn volledige aandacht op het scherm gericht was. Je begint als Emile, een boer die opgeroepen wordt voor dienstplicht. Al gauw kom je in het boeiende en meeslepende verhaal terecht waarin je met de meerdere personages aan de slag mag. In de game zitten interessante stukjes geschiedenis verwerkt welke je op je gemak kunt lezen en bekijken. Tevens beschikt de game over een scherm met hints. Deze komen na een bepaalde tijd beschikbaar, altijd handig mocht je ergens vast zitten in de game.

Wat prima werkt is de samenwerking met Walt. Je trouwe viervoeter die later in het verhaal beschikbaar komt. Deze kan je helpen met het vinden of brengen van voorwerpen. Ideaal als je zelf niet op de plek kan komen waar een belangrijk voorwerp verstopt ligt.

Valiant Hearts: The Great War is zeker een aanrader.

 

Mocht je wat uitgebreidere informatie willen over het verhaal of de personages, kijk dan even hier!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x