Home StreamingAmazon Prime Opzienbarende natuurfilm WOLF – Vanaf 22 december op VOD

Opzienbarende natuurfilm WOLF – Vanaf 22 december op VOD

by Pim, Sel

Het alom geprezen natuurverhaal Wolf komt op 22 december uit op VOD. Regisseur Cees van Kempen legde de terugkeer van de wolf na 150 naar Nederland nauwkeurig vast. Dit resulteerde in een prachtig verhaal met fascinerende beelden en even zo mooie recensies in de Nederlandse media. Wolf is vanaf 22 december beschikbaar op VOD via onder anderen Pathé Thuis, iTunes, Amazon prime, Google play en Cinecheetah.com

Een ontmoeting met een wolf is een ware zeldzaamheid. Filmmaker Cees van Kempen en zijn team brachten ruim 1.000 dagen door in de bossen van Nederland en Duitsland om het leven van de wolf en zijn roedel minutieus vast te leggen. Een sociaal dier met een opvallende gelijkenis met onze honden.

De film volgt het welpje Scout, dat wordt geboren in het oosten van Duitsland. Scout groeit spelend en onbezorgd op. Eenmaal volwassen verlaat hij de roedel, op zoek naar een eigen territorium en een vrouwtje om zijn eigen gezin te kunnen stichten. Het is een gevaarlijke reis die hem uiteindelijk in Nederland brengt.

WOLF is één van de grootste natuurfilmproducties die ooit in Nederland gemaakt is. BNNVARA is coproducent van de film. De film krijgt ook internationale aandacht. De Duits/Franse kwaliteitszender ARTE participeert in dit toonaangevende project

IFAW ondersteunt de film WOLF. Directeur IFAW Nederland Joep van Mierlo zegt hierover: “Wij zetten ons al jaren in om een goede terugkeer van de wolf mogelijk te maken. De terugkeer van de wolf leverde in Nederland discussies op. IFAW werkt wereldwijd constructief aan oplossingen in conflicten tussen mensen en wilde dieren. In Nederland vragen wij beleidmakers om zich beter voor te bereiden op de aanwezigheid van wolven. De fraaie natuurfilm WOLF van Cees van Kempen maakt duidelijk hoe belangrijk de terugkeer van de wolf is voor een evenwichtige natuur. Het zal bijdragen aan een ecologisch onderbouwd en politiek gedragen beleid.” 

Natuurmonumenten is enthousiast partner van deze film. De terugkeer van de wolf heeft grote impact op de Nederlandse natuur. Boswachter Frank Theunissen zag dat op de Veluwe gebeuren: “Door de terugkeer van de wolf zie je dat het gedrag van wilde zwijnen en edelherten veranderd. Ze passen zich aan, grazen op andere plekken en dat heeft invloed op de vegetatie. Wolven laten ook prooiresten achter en dat is voedsel voor aaseters zoals raven en speciale keversoorten. De aanwezigheid van de wolf verandert de natuur, dat zien we elke dag in onze gebieden. Ze wordt daardoor natuurlijker en dat vinden wij als boswachters prachtig.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: