Home Gadgets OPPO Band 2 Review

OPPO Band 2 Review

by Mark van Truijen

In de wereld van gadgets, kan je mij echt onder dompelen. Ik ben gek op alles wat met technologie te maken heeft. Smartwatches zijn daar een belangrijk onderdeel van, of het nu de fitness trackers, horloges of ander soort zijn. Na de komst van de Apple Watch ging het in stroomversnelling en knalde ze toch echt wel even de grond uit.
Er is dan nu ook voor ieder wat te vinden, ook gepast op het budget dat je hebt kan je alle kanten op.

Mocht je nou niet zulke diepen zakken hebben en wel willen genieten van de technische snufjes, dan is er de Oppo Band 2. Deze valt direct op vanwege zijn prijs, uiterlijk en features.

Laten we beginnen met wat we in de doos vinden, natuurlijk de Band 2, een oplaadkabel en een boekje. Eigenlijk vrij standaard en gewoon wat je nodig hebt. De Oppo Band 2 komt met een 1.57 inch AMOLED scherm, deze zorgt voor mooie levendige kleuren, maar ook een helderheid die je nodig hebt om dingen goed te kunnen lezen.

Wat opvalt is dat er gekozen is voor een strakke minimalistisch design, soms werkt het, soms niet, maar in dit geval zeker wel. De band is namelijk erg ligt, weegt maar 33g, wat maakt dat je hem toch bijna voelt. Dat is wel lekker, daardoor kan je hem altijd dragen zonder dat het je irriteert. Nu heb ik vrij grote armen en polsen, maar ook daar merk ik dat het gewoon comfortabel zit en niet knelt, daarbij heb ik echt momenten dat ik niet doorheb dat hij om de pols zit. Ook tijdens het douchen of zwemmen kan je hem gewoon omhouden, deze heeft namelijk de water bestendigheidstest doorstaan. Je merkt hier gewoon al dat je hem overal kan omhouden, comfort staat wel voorop want je merkt hem niet op.  

Om daarna alles eruit te halen dien je wel even de HeyTap Health app te downloaden, hiermee kan je dingen veranderen op je horloge, als de notificaties die je krijgt of de wijzerplaten. Ook krijg je zoals een smartwatch is, een goed overzicht van je work-outs en activiteiten. Ook beschikt het horloge over een stopwatch en een alarm, hiervoor hoef je dus niet eens je telefoon te pakken.

Mocht je nu beschikken over een iPhone, dan moet ik wel zeggen dat hij niet volledig werkt. Zo zal Find My Phone en het afspelen van muziek niet werken. Via Android had ik hier overigens geen last van. Waar je bij sommige horloges ook kan telefoneren, kan dat hier niet. Je krijgt wel een notificatie dat je wordt gebeld en je kan deze dan wel ophangen, mijn favoriete opties trouwens. Dit is trouwens voor notificaties hetzelfde, je kan ook in de app filteren welke app de mogelijkheid heeft om jou een notificatie te sturen.  

De band 2 is eigenlijk gericht op het trainen en het sporten, daarvoor is hij perfect geschikt. Het geeft je namelijk een goed overzicht van de sessie die je gedaan hebt, daarbij de calorieën, hartslag, etc. Wel moest ik zelf aangeven dat ik ging sporten, hij heeft niet de handigheid dat hij het door heeft dat ik begonnen ben. Wel zal hij zien dat je een wandeling maakt of een hardloop sessie, dezes komen er dan wel weer automatisch in. Dan krijg je ook heel handig de route te zien, afstand en tijdsduur van de loop. Natuurlijk zijn er allemaal andere wijzerplaten te vinden, ook een paar specifiek gericht op het sporten. Dan heb je in één oog opslag de informatie die je wilt weten.

Aan het einde van de dag krijg je dan een overzicht van hoe je dag was, aantal stappen gezet en calorieën verbrand. Hierdoor is het horloge eigenlijk best fijn en heb je altijd je overzicht.

Maar hoe lang kan je hem dan omhouden? Nou een flinke tijd hoor. Volgens de Band 2 kan je namelijk veertien dagen lang doen met normaal gebruik, je leest het goed, dat zijn twee weken. Ik kwam iets minder uit, maar toch wel een lekkere poos. Ik heb hem voornamelijk omgehad met slapen en sporten. En over de dag, maar dan doe ik er niets mee. Hij houdt het gewoon goed lang vol en dat maakt hem toch echt wel een degelijke partner. Het horloge laad daarnaast lekker snel op, hierdoor zit je nooit lang zonder.

En als we dan alles bij elkaar leggen en de prijs van de Band 2 bekijken, die trouwens op 79 euro ligt. Dan is dit voor het geld dat je betaald een heel fijn horloge met goeie extra functies. Het doet wat je wilt en sommige dingen iets meer.

Mocht je interesse hebben in de Band 2, houdt onze site in de gaten want we gaan er namelijk één weg geven.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: