Home Gadgets Op Kickstarter: Console die werkt op nieuwe en oude games

Op Kickstarter: Console die werkt op nieuwe en oude games

by Sven

Op Kickstarter is een campagne gestart voor de Retro VGS. Deze console kan nieuw ontwikkelde games spelen maar ook oude klassike games van verschillende oude consoles. Dit komt door een speciale chip in de hardware.

De Retro VGS bevat een zogenaamde FPGA-chip. Dit soort chips kunnen geprogrammeerd worden om de hardware te vormen die je maar wil. Hiermee kan de Retro VGSoude nieuwe en oude  games  probleemloos afspelen. Er is dus geen emulator meer die veel van de systeembronnen opeist maar simpelweg een chip die de hardware aanneemt zoals bedoeld is. Je legt dus de originele game disk in de console, dan leest de console welke hardware deze moet gebruiken en programmeert de FPGA-chip als een NES, Neo Geo, Atari 2600 of welke console dan ook de game op je scherm. Natuurlijk zit hier een limiet aan en kan je geen GameCube verwachten. Of de FPGA met zijn 49.000 logische elementen de vierde generatie, de 16-bit consoles zoals SNES en Megadrive, aan kan is nog niet bekend.

De Retro VGS kost $299 in early bird, hiervan zijn er slechts 500 beschikbaar en alleen in het zwart. Daarbij kost de Retro VGS $349 en is in iedere gewenste kleur beschikbaar. Het geld wordt gebruikt om de productie te bekostigen, de ontwikkeling is al gedaan. De buitenkant krijgt een voor verzamelaars bekende vormgeving, de makers hebben namelijk de mallen weten te kopen van de Atari Jaguar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: