Home Gaming Need for Speed Unbound krijgt nog een jaar aan post-launch ondersteuning

Need for Speed Unbound krijgt nog een jaar aan post-launch ondersteuning

by Mark van Truijen

2024 is het jaar van de 30e verjaardag van Need for Speed, en ontwikkelaar Criterion Games heeft plannen aangekondigd om deze gelegenheid te herdenken – hoewel niet op een manier die velen hadden verwacht. De ontwikkelaar heeft onthuld dat het Need for Speed Unbound, dat in november 2022 werd gelanceerd, zal ondersteunen met nog een volledig jaar van post-launch content.

Criterion zegt dat het nog vier volumes met nieuwe content zal uitbrengen voor de open wereld racer. Ze zullen elke paar maanden worden uitgebracht, waarbij elk minstens één nieuwe modus, twee volledig aanpasbare auto’s en een nieuwe Speed Pass bevat.

In de geest van het vieren van een mijlpaalverjaardag voor de franchise, zal deze post-launch content ook geïnspireerd zijn door verschillende eerdere Need for Speed-titels. Bijvoorbeeld, Volume 7, dat uitkomt tussen mei en juli, zal Drift en Drag toevoegen, geïnspireerd door Need for Speed Underground, terwijl Volume 8, dat zal aankomen tussen augustus en oktober, Cops vs. Racers zal brengen, geïnspireerd door Need for Speed: Hot Pursuit.

Daarnaast zullen Criterion en EA vanaf Volume 6, dat het eerste zal zijn van de jaar 2 roadmap van het spel, ook de Premium Speed Pass gaan aanbieden, een betaalde battle pass die directe toegang zal bieden tot een van de nieuwe voertuigen, de aangepaste varianten ervan, en al zijn aanpassingsopties. De Premium Speed Pass zal ook nieuwe aanpassingsopties bevatten, terwijl de gratis Speed Pass ook zal blijven worden aangeboden.

Daarnaast kun je ook nieuwe evenementen, wekelijkse PvP-afspeellijsten, updates voor Freedrive en progressie, nieuwe uitdagingen, bugfixes, verbeteringen van de levenskwaliteit en meer verwachten.

Criterion zegt dat het tweede jaar van post-launch content van Need for Speed Unbound zal streven naar het leveren van “de ultieme NFS-ervaring op één plek”, en voegt eraan toe dat de “feedback en gameplay van spelers de toekomst van deze iconische franchise zullen helpen vormgeven.”

“We zien dit als een jaar om te testen en te leren en te begrijpen wat het beste voor jou werkt,” schrijft de ontwikkelaar. “Het toewijden aan een uitgebreide Unbound live service stelt ons in staat om echt voort te bouwen op feedback, die we op een paar manieren zullen verzamelen. We werken nauw samen met een toegewijde Player Council – een geweldige groep NFS-influencers, kernleden van de gemeenschap en spelers om te begrijpen wat belangrijk is voor hen en hun gemeenschappen. We zullen de hoeveelheid telemetrie die we van de spellen volgen verhogen om beter te begrijpen wat voor jou werkt door gameplay data. En we zullen proberen de feedbacklus te sluiten door zo transparant mogelijk te zijn met jou, je te laten weten wat we hebben gehoord en wat we wel en niet kunnen doen.”

In september vorig jaar werd aangekondigd dat Criterion Games opnieuw ontwikkelingsondersteuning bood aan de Battlefield-franchise, met een kernteam binnen de studio dat zich bleef richten op de toekomst van Need for Speed. Eerder in het jaar suggereerden vacatures dat de studio werkte aan een nieuwe open wereld aflevering in de franchise.

In juli plaatste actrice Simone Bailly – die de niet genoemde partner van Sergeant Jonathan Cross speelde in Need for Speed: Most Wanted uit 2005 – berichten op haar Twitter en Instagram accounts waarin ze beweerde dat er een remake van het spel gepland stond om uit te komen in 2024, voordat ze de berichten snel verwijderde.

Need for Speed Unbound is beschikbaar op PS5, Xbox Series X/S, en PC. PlayStation Plus Extra en Premium spelers zullen het spel zonder kosten kunnen claimen vanaf 20 februari.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x