Home Gaming Nederlanders betalen steeds vaker voor het streamen van films en tv-programma’s

Nederlanders betalen steeds vaker voor het streamen van films en tv-programma’s

by Mark van Truijen

Vandaag is de tweede editie van de Samsung Technologie Barometer gepresenteerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat wij nederlanders massaal zijn gaan betalen voor het streamen van Films en Programma’s. Dit is vergeleken met vorig jaar een stijging van 15%. 

Nederlanders zijn het afgelopen jaar steeds meer films en tv-programma’s gaan streamen, terwijl het downloaden van content afnam. Op dit moment streamt 56% van de Nederlanders tv- en filmcontent. Dit was in 2014 nog 44%, zo blijkt uit de jaarlijkse Samsung technologiebarometer. Ruim vier op de tien Nederlanders streamt minstens eens per week, 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde met 2%.

9000_Lifestyle (8)

Het afgelopen jaar heeft een omslag plaatsgevonden in de bereidheid om voor streaming-diensten te betalen. Waar in 2014 slechts 2% van de Nederlanders geld uitgaf aan het streamen van films en tv-programma’s, doet op dit moment bijna 2 op de 10 (17%) Nederlanders dat.

TV blijft favoriet

Ondanks de grote opmars van smartphones, tablets en andere entertainmentapparatuur, blijft de televisie het toestel waarop Nederlanders het liefste films en TV-programma’s bekijken, zo blijkt uit het Samsung-onderzoek. Bijna negen op de tien (87%) kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet On Demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur, 23 minuten langer dan een jaar geleden.

9000_Lifestyle (12)

Slimmer thuis

De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen.“Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis”, aldus Raymond Mesterom, marketingdirecteur van Samsung. Ons huis telt gemiddeld 18 elektronische apparaten, een toename van 3,6%. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna 15 uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1%) dan een jaar geleden. Gartner verwacht dat in 2020 het gros van de apparaten in huis met het internet verbonden is. Wereldwijd bezit iedereen dan minstens 3 verbonden apparaten – smartphones, tablets en laptops buiten beschouwing gelaten.

Wat is jullie mening? Streamen of Downloaden? En wat doe je zelf, deel het met ons.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x