Home Gaming NBA 2K24 Review (PS5/Xbox Series X)

NBA 2K24 Review (PS5/Xbox Series X)

by Sven

De NBA 2K games zijn altijd bij ons terug te vinden op That’s Gaming. Elk jaar reviewen wij deze basketbal game en elk jaar zijn wij eigenlijk altijd mild enthouisast. NBA 2K brengt namelijik realistische basketbal gameplay naar je PC en console, maar wordt vaak getergd met microtransacties, waardoor de game vaak net niet geweldig is. Dit jaar hoopt 2K met NBA 2K24 met nieuwe innovaties zoals de ProPLAY-technologie de community weer aan hen kant te krijgen door een nog betere ervaring dan ooit aan te bieden. Wij zullen hieronder voor jou gaan kijken of NBA 2K24 het halen waard is, of dat je beter je geld in je zak kan houden. 

Zoals hierboven vermeld heeft NBA 2K24 iets nieuws, namelijk ProPLAY. ProPLAY zorgt ervoor dat de echte bewegingen van de NBA Spelers in het echte leven ook terug te vinden zijn in de game. Dit zorgt ervoor dat de grote sterren zoals Lebron James en Steph Curry aanvoelen als echt. Hoe Lebron James dribbelt in het echte leven voel je terug in je joysticks en uiteindelijk ook op het beeld. Het zorgt voor een realisme niveau, wat nog niet eerder in een NBA game zichtbaar is geweest. Als je een fervent basketbal liefhebber bent, dan zal je dit zeker waarderen en zal je ook zeker gebruik maken van je favoriete basketballers, om te zien hoe zij digitaal over het basketbalveld dribbelen.

Wat dit jaar ook anders is dan normaal is de MyCareer-Mode. In voorgaande delen werd je vaak gezien als een underdog die zich moest bewijzen op allerlei manieren om de beste ooit te worden. Dit jaar wordt het over een andere boeg gegooid. Jou vader en grootvader waren namelijk grote sterren in de NBA en jij moet hen in hun schoenen gaan opvolgen. Het verhaal is dit jaar een stuk minder groot, en focust zich meer op het basketballen zelf. Voor mij voelt dit als twee stappen vooruit, maar ook als een stap terug. De verhalen in de NBA games zijn al jaren niet meer geweldig te noemen, maar voorheen waren de verhalen in de NBA games geweldig en zelfs soms emotioneel. De route die ze bewandelen is goed als je kijkt naar de afgelopen jaren, waar het verhaal soms zo uitgestrekt werd in een veel te grote wereld, maar het voelt wel als een stap terug ten opzichte van de ervaringen van jaren geleden. Wel is het fijn dat 2K de cutscenes die in de MyCareer mode zitten niet verplicht zijn om te kijken. Het is dus optioneel om je echt alleen te focussen op het basketbal, of om soms wat van het verhaal mee te krijgen. 

Voorheen in de MyCareer mode was je een laagvlieger die zich moest bewijzen en daardoor was de 60 overall rating waar je mee begon begrijpelijk. Echter is het raar dat je een 60 overall bent met de hoge verwachtingen die er van je zijn in deze mode. Natuurlijk is dit gedaan ook met het idee op microtransacties, die er weer volop zijn in NBA 2K24. Bij onze versie van de game krijg je 100K Virtual Currency erbij, maar daardoor maak jij je personage net een 75 overall. Dan heb je verder nog geen toffe kleding om de blitz mee te maken in The City. NBA 2K24 voelt net zoals voorgaande jaren een game waar je bijna wel geld in moet stoppen om mee te kunnen komen online en soms zelfs in de MyCareer mode. De gratis VC die je krijgt voor het spelen van wedstrijden is heel erg weinig, zelfs als je de sterren van de hemel speelt. Hierdoor voelt de progressie ontzettend laag en totaal niet in lijn met wat het verhaal neerlegt wat jij als personage moet zijn.

Gelukkig zijn er ook genoeg verbeteringen nog te vinden in NBA 2K24. Naast ProPLAY heeft NBA 2K24 ook een vernieuwde manier van verdedigen en nieuwe manieren van dribbelen die eigenlijk de game toegankelijker maken, maar ook diepgaander voor de mensen die al jaar en dag NBA spelen. De eerste paar potjes voelen ontzettend lastig aan (kijk onze gameplay hieronder maar!), maar eenmaal een paar potjes gespeeld en je merkt dat de game veel realistischer speelt dan zijn voorganger.

Toch is realisme niet altijd het beste voor een game. NBA 2K24 is al lang niet meer een arcade game, maar doordat de game steeds maar meer op realisme leunt, zorgt het er soms voor dat de game niet maar aanvoelt als een game.  Dit zit hem niet per se in de gameplay, maar wel de ellenlange presentaties voor een game, tussen de games en nog vele andere voorbeelden. Het zorgt voor een authentiek gevoel, maar het voelt niet leuk. De eerste paar keer is het leuk om te zien hoeveel detail erin zit, maar uiteindelijk voelt het aan als een obstakel om uiteindelijk de game te kunnen spelen.

Vorig jaar konden wij in NBA 2K24 spelen met de Jordan Challenge. Een mode waarin je de grote momenten kon herbeleven in documentaire vorm van Michael Jordan, wat zeker geïnspireerd was door The Last Dance op Netflix. Dit jaar introduceert 2K Mamba Moments, een mode waarin je de carriere doorspeelt van Kobe Bryant. Het is een prachtig eerbetoon aan een basketballer die veel te vroeg door tragische omstandigheden is overleden. De mode is minder aangeklede dan de Jordan Challenge, maar dit is niet iets slechts. Je bent meer aan het basketballen dan aan het kijken en dat is, in een game, een goed idee.

Naast al deze modi is er natuurlijk ook nog MyTEAM, de Ultimate Team versie van NBA 2K24. Wil jij de beste basketballers in je eigen team opstellen? Dan kan jij je uren vermaken in deze modi. De mode zit goed in elkaar, maar ook hier riekt het naar microtransacties om bij te kunnen blijven met de andere spelers. Verder is er MyNBA, waar je uren in kan verdiepen en de tofste en meest onrealistische scenarios kan laten afspelen. Als je houdt van offline modi, dan is MyNBA zeker een geweldige mode om je fantasie in los te laten. Verder is ook de WNBA teruggekeerd, alhoewel dit soms nog steeds voelt als het ondergeschoven kindje in de game, ook als het gaat om hoe de speelsters eruitzien. Hopelijk gaat 2K dit in de komende jaren steeds prominenter terug laten komen.

Als laatste zien de graphics van NBA 2K24 er weer prachtig uit, al helemaal met ProPLAY. De mannelijke basketballers zien er superrealistisch uit, de uitdrukkingen op hun gezicht zijn geweldig en de stadions waarin gespeeld worden zijn bijna niet van het echt te onderscheiden. Geef daarbij een geweldig commentaar waar menig sport game jaloers op is en een publiek wat geluid maakt en anticipeert op hoe de wedstrijd gaat en je hebt een geweldige NBA-ervaring. 

Al en al is NBA 2K24 weer een heerlijke basketbal game die nieuwe toevoegingen doet zoals ProPLAY en spelers de keuze geeft hoe je MyCAREER wilt spelen. The City voelt kleiner, waardoor je niet minutenlang onderweg bent naar je volgende objective, de wedstrijden zijn onzettend realistisch (waar het soms wel in doorslaat), de graphics zijn geweldig en het is nog steeds een festijn van microtransacties. Toch brengt NBA 2K24 weer wat nieuws voor alle basketbal fans en is de vraag of er ooit nog een ontwikkelaar komt die kan twisten aan de grootsheid die 2K neerzet met NBA 2K. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d