Home Gaming MWC Los Angeles: Blacknut Cloud Gaming-oplossing aangedreven door Radian Arc’s GPU Edge Computing Platform en AMD Radeon Graphics plus AMD EPYC-processors

MWC Los Angeles: Blacknut Cloud Gaming-oplossing aangedreven door Radian Arc’s GPU Edge Computing Platform en AMD Radeon Graphics plus AMD EPYC-processors

by Jos Vis

Blacknut presenteert zijn cloud gaming-oplossing, gebouwd op Radian Arc’s turnkey Infrastructure as a Service (IaaS) GPU-Edge-platform dat wordt aangedreven door AMD Radeon™ PRO V520 GPU’s en AMD EPYC CPU’s, op Mobile World Congress Los Angeles 2021 in de AMD-stand #1820.

Cloudgaming is een opkomende categorie in de game-industrie met marktprognoses die naar schatting meer dan $ 6 miljard aan inkomsten zullen bedragen in 2024. Blacknut is de toonaangevende cloud-gamingoplossing die wordt gedistribueerd naar consumenten en bedrijven via ISP’s, apparaatfabrikanten, over-the-top services en mediabedrijven.

Radian Arc en Blacknut hebben een kant-en-klare oplossing voor cloud-gaming ontwikkeld met behulp van AMD Radeon PRO V520 GPU’s en AMD EPYC CPU’s om een ​​hoogwaardige gaming-architectuur te benutten, geleverd door ISP’s, waaronder 5G-netwerken.

“Gaming is inherent aan AMD, of we nu CPU’s en GPU’s leveren voor de nieuwste gameconsoles of high-end gaming-pc’s”, zegt Jeff Connell, corporate vice president, Visual and Cloud Gaming, AMD. “Door met Blacknut en Radian Arc te werken, breiden AMD GPU’s en CPU’s hun gaming-aanwezigheid uit door krachtige cloud-gamingoplossingen aan te sturen die kunnen worden geleverd via ISP’s, telco’s en meer.”

“Cloudgaming vereist zorgvuldig geselecteerde componenten die niet te vinden zijn in traditionele cloudproviders, evenals de expertise om ze efficiënt en wereldwijd te gebruiken”, zegt Pascal Manchon, CTO, Blacknut. “We zien een groeiende vraag van onze distributiepartners naar dergelijke geoptimaliseerde ‘Performance vs Cost’-oplossingen om cloud-gamingservices in te zetten en dat is wat we hebben geleverd met Radian Arc en AMD.”

De oplossing van Blacknut wordt ingezet in meerdere regio’s van de wereld, waaronder LATAM, EMEA en APAC via partnerschappen, waaronder Telecom Italia, AIS in Thailand, Hutchison Drei in Oostenrijk, POST Telecom in Luxemburg, Telecall in Brazilië, en er zullen er binnenkort meer volgen. Samen met Radian Arc brengt Blacknut de eerste “Hybrid Cloud Gaming”-oplossing op de markt, waardoor on-demand gaming-diensten naadloos kunnen draaien op zowel de publieke als de private cloud.

Gefaciliteerd door een CapEx-vrij model voor telecomoperators, levert Radian Arc een baanbrekend, zeer efficiënt, GPU-gebaseerd edge-platform om consumenten de beste, lage latentie en snelste starttijden van games te bieden. Bovendien biedt Radian Arc zijn IaaS aan via gezamenlijke verkoopinspanningen aan telecomoperators en game-uitgevers over de hele wereld.

“Door AMD CPU’s en GPU’s te gebruiken en virtuele GPU’s te creëren, kunnen we een zeer efficiënte CCU naar CapEx-oplossing leveren”, zegt David Cook, CEO van Radian Arc. “We hebben met onze aanpak en door middel van partnerschappen met netwerkoperators een aanzienlijke verbetering in de economie en prestaties van cloudgaming gerealiseerd.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: