Home Movies MOOOV Film Distribution presenteert Miel-Emile en Tel Aviv on Fire op het IFFR

MOOOV Film Distribution presenteert Miel-Emile en Tel Aviv on Fire op het IFFR

by Pim, Sel

Filmdistributeur Mooov presenteert op het International Film Festival Rotterdam 2019 de Nederlandse/Vlaamse filmMiel-Emile en Tel-Aviv on Fire. Er zijn interviewmogelijkheden met regisseurs van beide films, Peter van Houten (Miel-Emile) en Sameh Zoabi (Tel Aviv on Fire).Miel-Emile, dat zijn wereldpremière beleeft tijdens het festival, is een indringende documentaire over het leven van Miel-Emile, zoon uit een kinderrijke familie die na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk vertrekt. Tel Aviv on Fire is een gedurfde komedie dat het verhaal vertelt van een liefdesdriehoek te midden van het Arabisch-Israëlisch conflict.


MIEL-EMILE – RELEASE 18 APRIL

Emile, ook wel Miel genoemd, is de zoon van een Nederlandse vader en een Vlaamse moeder en één van de twaalf uit deze kinderrijke familie. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, zeer gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de verstrekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen we tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe huidige privéleven. In de brieven van de moeder van Miel (met een voice-over van een kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld en een beeld geschetst van een akelig armoedig, emotioneel kil bestaan.

Speelduur: 145 min. | Land: Nederland | Taal: Vlaams, Frans (Engels ondertiteld) | Genre: Documentaire | Regie: Peter van Houten | Cast: Emile Raaijmakers, Rilke Raaijmakers | Releasedatum: 18 april 2019 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands

Vertoningen IFFR 2019:

Zaterdag 26 januari, 14:30 uur, Cinerama 7 (Press & Industry)

Zondag 27 januari, 16:45 uur, LantarenVenster 6 (wereldpremière)

Maandag 28 januari, 09:30 uur, Cinerama 3     

Woensdag 30 januari, 15:15 uur, LantarenVenster 5 


TEL AVIV ON FIRE – RELEASE 27 JULI

Weinig filmmakers durven zich te branden aan een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict, maar regisseur Sameh Zoabi bewijst met zijn film Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om gelachen kan worden. Het verhaal speelt zich af in het Israëlische Ramallah op de West Bank. Salam, een 30-jarige Palestijn die in Jerusalem woont, reist elke dag op en neer naar de West Bank waar hij als stagiair werkt bij een bekende soapserie met de titel ‘Tel Aviv on Fire’. Om bij de TV-studio’s te komen moet Salam elke dag diverse Israëlische checkpoints passeren. Normaal een dagelijkse routineklus, totdat hij op zekere dag wordt gearresteerd door commandant Assi. Die blijkt de soapserie goed te kennen en zijn vrouw is zelfs een groot liefhebster. Assi heeft allerlei ideeën voor de soapserie. Salam moedigt hem aan verschillende verhaallijnen te schrijven die hij later gebruikt als door hemzelf geschreven. Wat volgt is een opeenstapeling van hilarische gebeurtenissen.

Vertoningen IFFR 2019:

–       Zaterdag 26 januari, 22:15 uur, Pathé 5 
–       Zondag 27 januari, 13:00 uur, Schouwburg Grote Zaal  
–       Woensdag 30 januari, 19:00 uur, Cinerama 1 
–       Zaterdag 2 februari, 15:15 uur, Oude Luxor 

Speelduur
: 100 min. | Land: Israël, België, Frankrijk, Luxemburg | Taal: Arabisch, Hebreeuws (Engels ondertiteld) | Genre: Komedie | Regie: Sameh Zoabi | Cast: Kais Nashif, Lubna Azabal, Yaniv Biton, Maisa Abd Elhadi | Releasedatum: 25 juli 2019 |Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands


Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: