Home Movies Minions één na succesvolste animatiefilm ooit (!)

Minions één na succesvolste animatiefilm ooit (!)

by Mark van Truijen

De bioscoophit over de Minions is officieel de op één na meest succesvolle animatiefilm ooit. De film heeft Toy Story 3 nu ingehaald op de ranglijst van titels die wereldwijd het meeste geld hebben opgehaald. Dat heeft distributeur Universal Pictures International dinsdag bekendgemaakt.

Minions heeft nu wereldwijd 1,08 miljard dollar opgeleverd. De enige animatiefilm die meer opleverde, was megahit Frozen van Walt Disney. Deze zit nog veilig in het zadel met een opbrengst van 1,27 miljard dollar. Op de tweede plaats stond eerst Toy Story 3 van studio Pixar. Ook in Nederland is Minions een enorme hit: de film passeerde onlangs de anderhalf miljoen bezoekers.

De film is een prequel van de succesreeks Despicable me, waarin wordt verteld waar de populaire gele wezentjes uit deze films vandaan komen. De film trekt wereldwijd volle zalen. Filmdistributeur Universal beleeft sowieso het beste jaar uit zijn geschiedenis, dankzij megahits als Fifty Shades of Grey, Jurassic World, Fast & Furious 7 en Straight outta Compton. In november brengt Universal in Nederland ook nog de nieuwe James Bond-film Spectre uit.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x