Home GamingAndroid Microsoft koopt Activision Blizzard

Microsoft koopt Activision Blizzard

by Pim, Sel

Microsoft is op een missie om de community het beste genot te geven op gaming gebied voor iedereen en alles. We weten allemaal dat gaming op het moment de meest grote vorm van entertainment is over de hele wereld. Omdat Microsoft deze missie wil blijven uitbreiden hebben ze Activision Blizzard overgenomen.

Door de vele jaren heen hebben er veel studio’s zich toegevoegd aan het label van Activision. Denk hierbij aan: Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en iedereen die bij de studio’s werkt.

Het bedrag waarvoor de studio is overgenomen bedraagt zo rond de 70 miljard dollar.

Met de deal wordt Microsoft het derde grootste gaming bedrijf als het op winst aankomt, achter Tencent en Sony. In de overname zitten de bekende franchises als “Warcraft,” “Diablo,” “Overwatch,” “Call of Duty” en “Candy Crush,” daarbij ook nog eens de Major League Gaming. Het bedrijf heeft studios over de hele wereld met meer dan 10,000 werknemers.

“Gaming is tegenwoordig de meest dynamische en opwindende categorie in entertainment op alle platforms en zal een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van metaverse platforms”, zegt Satya Nadella, chairman en CEO van Microsoft. “We investeren veel in content, community en de cloud van wereldklasse om een nieuw gaming tijdperk in te luiden waarin spelers en makers op de eerste plaats komen en gamen veilig, inclusief en voor iedereen toegankelijk maakt.”

“Overal houden spelers van Activision Blizzard games en we geloven dat de creatieve teams hun beste werk voor de boeg hebben”, zegt Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming. “Samen zullen we bouwen aan een toekomst waarin mensen de games kunnen spelen die ze willen, vrijwel overal waar ze willen.”

Tot de deal helemaal rond is zullen beide bedrijven nog onafhankelijk door draaien, zodra de hamer aftikt dan is de CFO van Microsoft Gaming in de Lead voor Activision.

Zo richting de lancering gaat Microsoft zoveel mogelijk Activison Blizzard games aanbieden via de Xbox Game pass en PC game pass, zowel nieuwe titels als de wat oudere. Wij van That’s Gaming kijken erg uit naar hoe dit gaat ontplooien.

De franchises die Activision Blizzard rijk is zullen ook voorstuwen in de plannen van Cloud gaming bij Microsoft. Dit geeft spelers de mogelijkheid overal in de wereld deel te nemen aan de Xbox Community. Of dit nu op je console is, je laptop of een mobile device.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: