Home Gaming Student- en jeugdcompetitie Sony World Photography Awards 2022 shortlist aangekondigd

Student- en jeugdcompetitie Sony World Photography Awards 2022 shortlist aangekondigd

by Sven

Vandaag maakt de World Photography Organization de fotografen op de shortlist bekend in de Student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2022. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 12 april bekendgemaakt. De beelden worden in het kader van de tentoonstelling van de Sony World Photography Awards 2022 in Somerset House in Londen getoond. Bekijk hier de volledige shortlist

STUDENTCOMPETITIE SHORTLIST
De shortlist voor studenten brengt het werk van 10 studenten van toonaangevende internationale hoger onderwijsinstellingen onder de aandacht. Voor de wedstrijd van 2022 werden studenten uitgedaagd om een reeks van vijf tot tien foto’s in te dienen rond het thema Connections. Ze werden uitgedaagd om anders na te gaan denken over de manier waarop we verbinding maken. De genomineerd zijn uitgekozen vanwege hun genuanceerde en intelligente interpretatie van deze opdracht.

Ezra Bohm, student aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, is een van de fotografen die op de shortlist voor studenten staat. In zijn serie The Identity of Holland fotografeert hij de bewoners van het Nederlandse dorp Urk die nog traditionele kleding dragen. Het werk is bedoeld om de oude Nederlandse cultuur te vieren. De focus ligt op wat wij volgens hem missen in de moderne samenleving: saamhorigheid, authenticiteit en gezamenlijke trots. Bohm zegt hierover: “Vandaag leven we in een tijd waarin individualisme, sociale druk en prestatie de overhand hebben gekregen. Veel burgers zijn losgekoppeld van hun culturele wortels en voelen zich niet verbonden. Door deze trotse gemeenschappen te fotograferen hoop ik dat mensen weer op zoek gaan naar hun eigen culturele identiteit.”

In andere series worden verbindingen onderzocht via voorbeelden van samenzijn. In Tiramisu van Alexander Komenda (Canada, Aalto University, Finland) bijvoorbeeld, waarin Komenda de speelse gezamenlijke activiteiten toont van hemzelf en zijn medestudenten om de tijd tijdens de lockdowns te verdrijven. Ook verbindingen met het verleden en met familiegeschiedenis stonden in verschillende projecten centraal, waaronder Connections van Sachi Deshmukh (India, Nuova Accademia di Belle Arti, Italië). Heden en verleden worden naast elkaar geplaatst via oude foto’s van haar pasgetrouwde ouders die worden vastgehouden door hun nu verouderde handen en met elkaar zijn verbonden met rode draad.

De winnaar van de award voor Student Photographer of the Year 2022 wordt geselecteerd uit een groep van tien studenten en wordt op 12 april bekendgemaakt. Student Photographer of the Year ontvangt voor hun instelling €30.000 aan digitale beeldapparatuur van Sony.

De shortlist voor studenten van dit jaar werd beoordeeld door Colin Czerwinski, oprichter van NOICE Magazine.

JEUGDCOMPETITIE SHORTLIST
De shortlist van de jeugdcompetitie bestaat uit zeven categoriewinnaars die elk focussen op een ander maandelijks thema van juni tot december 2021.

De winnaar van de wedstrijd van juni, Elijah Baptiste (VS, 15 jaar, Compositie & Design), fotografeerde zijn geblinddoekte onderwerp van beneden en in zwart-wit, zodat de elegantie van zijn pose wordt benadrukt. Zinuo Shi (Continentaal China, 17 jaar, Straatfotografie) legde twee vrouwen vast die op een markt met elkaar praten, terwijl het omgekeerde affiche van een model op de voorgrond een surrealistisch tintje aan de foto geeft. Emery Sanderson (Canada, 19 jaar, Landschap) toont een verstild sneeuwlandschap dat alleen wordt verstoord door een eenzame figuur en de sporen die deze persoon heeft achtergelaten. Op vergelijkbare wijze toont Cameron Borg (Australië, 17 jaar, Cultuur & Reizen) een eenzame mens in de natuur, namelijk een surfer die vanaf boven in de woelige branding is gefotografeerd. De foto van Rayhan Mundra (VS, 15 jaar, Dieren in het wild & Natuur) toont een bruine beer op het precieze moment dat hij een zalm in een rivier vangt. Tri Nguyen (Vietnam, 18 jaar oud, Portretfotografie) gebruikt een straatspiegel om een portret vanuit twee hoeken te maken, in de gloed van het maanlicht. Benjamin Joel (VS, 17 jaar, Open inzendingen) legde de kracht en vastberadenheid van een nationale schermpkampioen vast.

De wedstrijd voor Youth Photographer of the Yearwordt beoordeeld door Hideko Kataoka, Director of Photography van Newsweek Japan. De winnaar ontvangt digitale beeldapparatuur van Sony om zijn of haar visie te koesteren.

De algemene winnaars van de wedstrijd voor Studenten, Jeugd, Open en Professionals van de Sony World Photography Awards 2022 worden op 12 april 2022 bekendgemaakt. Ga voor meer informatie over de komende bekendmaking en winnaars naar www.worldlphoto.org.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x