Home GamingAndroid “Inua”, een verhalend spel dat de mysteries van het noordpoolgebied verkent | Beschikbaar op 10 februari voor Steam, Switch en mobiele telefoons

“Inua”, een verhalend spel dat de mysteries van het noordpoolgebied verkent | Beschikbaar op 10 februari voor Steam, Switch en mobiele telefoons

by Jos Vis

Iko en The Pixel Hunt, coproducenten, en ARTE France, coproducent en uitgever, kondigen met trots aan dat hun videogame, geïnspireerd op de mythologie van het Grote Noorden, Inua: A story in Ice and Time in februari beschikbaar zal zijn. 10e voor Steam, Nintendo Switch, iOS en Android. Het spel is al beschikbaar voor pre-order.

YouTube video

Inua vertelt het verhaal van Taïna, Peter en Simon, 3 personages die op verschillende tijden door de bevroren landen van het grote Canadese noorden zwerven. Ze zijn meer dan een eeuw van elkaar gescheiden, maar hun lot is niettemin nauw met elkaar verbonden, en met dat van Nanurluk, de gigantische ijsbeer die 10 000 jaar geleden leefde. Op een dag, gedreven door ambitie, jaagden en vermoordden 3 mensen haar, waardoor de harmonie en het evenwicht van de wereld werden verstoord.

In dit verhalende point & click-avonturenspel kan de speler van scène naar scène en van tijdperk naar tijdperk navigeren om ideeën in de hoofden van de personages te brengen en hen te helpen de obstakels te overwinnen die hen in de weg staan, veranderend de loop van de geschiedenis.

Inua’s script is gebaseerd op een zeer reëel verhaal, dat van de Franklin-expeditie, een 19e-eeuwse Britse missie om het noordpoolgebied te verkennen dat op mysterieuze wijze is verdwenen.

Geïnspireerd door de Inuit-cultuur en spiritualiteit, volgt Inua’s verhaal het lot van deze verloren expeditie en onderzoekt de relatie die Inuit-gemeenschappen hebben met dit evenement.

“Om maximale authenticiteit van het verhaal te garanderen en de mensen wiens cultuur we portretteren te respecteren, hebben we Inuit-adviseurs en een Inuit-schrijver ingeschakeld”, legt Igal Kohen, uitvoerend producent van Inua, uit.

Inua: a Story in Ice and Time zal op 10 februari 2022 beschikbaar zijn op Steam, Nintendo Switch, iOS en Android. Nu beschikbaar voor pre-order.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x