Home Gadgets Huawei’s Watch Ultra is de nieuwe smartwatch met een strak uiterlijk

Huawei’s Watch Ultra is de nieuwe smartwatch met een strak uiterlijk

by Mark van Truijen

Huawei mag persona non grata zijn in de VS, maar het bedrijf blijft nog steeds producten uitbrengen voor de rest van de wereld. Het nieuwste product is de Watch Ultimate, een super-premium wearable voor extreme sporters die een opvallend horloge willen dragen. In de stijl van een Submariner of Seamaster heeft de Ultimate een op de bovenkant geplaatste roterende kroon en twee drukknoppen, één linksboven en één rechtsonder. De kasten zijn verkrijgbaar in blauw en zwart en zijn bekleed met een “innovatief zirkonium-gebaseerd vloeibaar metaal materiaal”, wat sterk lijkt op de LiquidMetal-legering die te vinden is in een aantal moderne Omega-horloges.

De keuze voor de band hangt af van welk horlogegezicht je kiest, waarbij de premium blauwe optie een titaniumlegering band heeft. Kies je voor zwart, dan krijg je zowel een standaardlengte HNBR (rubberen) band als een langere band om te dragen tijdens het scubaduiken. Huawei richt zich vooral op dit doel bij de Watch Ultimate, en zegt dat het horloge tot 24 uur meegaat op een diepte van 110 meter, maar dat het een standaard duikdiepte heeft van 100 meter. Huawei heeft een aantal extra softwarefuncties toegevoegd voor technische duikers, maar het is niet duidelijk hoeveel diepe duikprofessionals hun mechanische horloge zouden inruilen voor een digitaal alternatief.

Verscholen in de behuizing bevindt zich een 1,5-inch LTPO AMOLED-scherm met een resolutie van 466 x 466 en een maximale helderheid van 1.000 nits onder een 2,3 mm saffierglazen kristal. Het horloge draait op Harmony OS, met dezelfde soort functies als de bestaande Watch GT-serie wearables, waarbij de enige belangrijke veranderingen een Golf-modus exclusief voor China en eerder genoemde functies specifiek voor duiken zijn.

Een andere veelgeprezen functie is de batterijduur, waarbij Huawei belooft dat je 14 dagen batterijduur krijgt als je het niet te veel gebruikt. Realistischer gezien kun je met normaal gebruik echter dichter bij acht dagen verwachten. Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoe lang je het zou uithouden als je bijvoorbeeld een lange run met GPS hebt ingeschakeld, maar we verwachten dat de 530mAh-batterij lang genoeg meegaat voor de meeste mensen om bijvoorbeeld een marathon te voltooien.

Naast integraties met Strava en Runtastic zijn er ook de gebruikelijke fitness tracking functies van Huawei. Dat omvat TruSeen 5.0 hartslagmonitoring, TruSleep 3.0 slaaptracking plus ingebouwde ECG en continue SpO2-monitoring. Er is ook een nieuwe Expedition-modus die gebruikmaakt van de dual-band GPS om ervoor te zorgen dat je weet waar je bent, ongeacht hoe ver je van het pad afdwaalt. Huawei zegt dat je de batterij van nul naar volledig kunt opladen in 60 minuten en dat je al in 10 minuten 25 procent lading krijgt.

Wat betreft de prijs zal Huawei dat pas op 2 april aankondigen, de dag voordat het horloge beschikbaar wordt in het VK en Europa. We weten wel dat er geen LTE-model en geen noodoproepopties zullen zijn, het zal strikt Bluetooth zijn. Natuurlijk gelden voor elke moderne Huawei-aankoop de gebruikelijke voorbehouden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: