Home GamingAndroid Audible brengt Dolby Atmos ondersteuning naar het platform

Audible brengt Dolby Atmos ondersteuning naar het platform

by Mark van Truijen

Audible heeft zich samen met Dolby Laboratories ingezet om ruimtelijk geluid in hun bibliotheek te introduceren. Het heet Dolby Atmos on Audible en wordt geïntroduceerd in meer dan 40 titels, waaronder The Little Mermaid, The Sandman Act III en de op muziek gerichte podcast, Maejor Frequency. De stap betekent opnieuw een duw in verhalende audiocontent voor Dolby, aangezien Wondery (ook eigendom van Amazon) vorig jaar begon met Atmos-podcasts.

De nieuwe collectie omvat meerdere genres, waaronder lange producties met meerdere acteurs, soundscapes, live-uitvoeringen en podcasts. “De Dolby Atmos-collectie viert en breidt de mogelijkheden van audio-vertelling uit door de buitengewone talenten van verschillende acteurs, schrijvers, regisseurs, geluidsontwerpers en andere makers te benadrukken”, aldus de bedrijven in een persbericht.

Dolby Atmos lijkt misschien overdreven voor luisterboeken, maar net als bij films heeft het de potentie om verhalende verhalen meer meeslepend te maken op goede koptelefoons of geluidssystemen. “Door het vermogen om meer geluidslagen te creëren en controle te hebben over de richting van verschillende audio-elementen, kunnen makers luisteraars in een diepere, rijkere en meer realistische ruimtelijke geluidservaring trekken die hen volledig onderdompelt in elk verhaal”, schreven ze. De voorbeelden van originelen die de bedrijven benadrukken in de aankondiging zijn meer dramatische producties dan rechte lezingen, dus je krijgt waarschijnlijk geen ruimtelijk geluid voor elke roman van Malcolm Gladwell.

Bijvoorbeeld, The Little Mermaid zal een “magisch onderwater-geluidslandschap en originele muziek” bevatten, vermoedelijk verbeterd door ruimtelijk geluid. “Plaatsing van geluid kan nu worden gebruikt als een nieuw element om luisteraars nog dichter bij hun favoriete podcasts, audio-verhalen en verhalen te brengen met Dolby Atmos,” zei John Couling, vice-president van Dolby.

De Dolby Atmos-titels zijn beschikbaar voor Audible-leden via de Audible-app op compatibele iOS- en Android-apparaten met Dolby Atmos. Om alle beschikbare titels te zien, typ “Dolby Atmos” in de zoekbalk op de Audible-website of zoek naar het Dolby Atmos-logo in de Audible-app.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: