Home Gadgets Huawei opent tweede wiskundig onderzoekscentrum in Frankrijk

Huawei opent tweede wiskundig onderzoekscentrum in Frankrijk

by Mark van Truijen

Ter gelegenheid van de Innovation Days, die plaatsvinden op 14 en 15 juni in Parijs, opende Huawei vandaag haar tweede Wiskundig Onderzoekscentrum. Dit gebeurde in aanwezigheid van Thierry Mandon, staatssecretaris voor Hoger Onderwijs, en William Xu, Executive Director en Director Strategic Marketing bij Huawei. Het centrum zal geleid worden door Merouane Debbah, onderzoeker in de wiskunde, professor aan de CentraleSupélec en specialist op het gebied van telecommunicatie.

Het centrum brengt 74 onderzoekers samen en heeft als doel een antwoord te vinden op de wereldwijde technologische uitdagingen. Bijvoorbeeld door de grenzen van de wet van Moore uit te dagen, de stortvloed aan data het hoofd te bieden en de verbeelding te tarten over wat het internet ons nog allemaal kan bieden.

Huawei investeert vandaag in het onderzoek van morgen

Huawei kiest Frankrijk voor zijn wiskundig onderzoekscentrum vanwege de wereldwijde reputatie van de Franse wiskundigen en de rijkdom van het academische, universitaire, zakelijke en technologische ecosysteem. Huawei heeft nu vier van haar 16 onderzoekscentra in Frankrijk: een team van designers, een team dat werkt aan digitale beeldverwerking, een team wiskundigen en een team dat werkt aan het gebruik en de ontwikkeling van connected devices. Door haar internationale dynamiek, type onderzoeksprojecten en ambitieuze doelstellingen, wil het onderzoekscentrum het beste talent ter wereld aantrekken.

Huawei maakt deel uit van een wereldwijde groep bedrijven die voorrang geeft aan R&D. Dat komt tot uiting in het feit dat het bedrijf in 2015 meer dan 15% van haar omzet in R&D heeft geïnvesteerd, een bedrag van 9,2 miljard dollar. Als derde fabrikant van mobiele telefoons ter wereld werkt Huawei nauw samen met publieke instellingen en de beste ingenieursopleidingen om de standaarden van de toekomst te definiëren, met name rond 5G.

Het centrum draagt bij aan verschillende openbare projecten in Frankrijk. Daarnaast doet het schenkingen om wiskundig onderzoek in Frankrijk te steunen en het beste talent in de wereld aan te trekken in de Franse universitaire centra. Tot slot biedt het ruimte aan academische leerstoelen in ingenieursopleidingen.

Merouane Debbah, directeur van het centrum: “Een van onze doelen, meer nog dan het technologisch onderzoek, is om jong Frans talent op te leiden in de wereld van het industrieel onderzoek. Dit centrum biedt onze wiskundigen een enorme kans. Door samen te werken met de wereldwijde onderzoeksteams van Huawei, kunnen vele jonge doctorandi hun professionele carrière starten in een boeiende internationale omgeving. “

Op dit moment heeft Huawei 16 onderzoekscentra in Europa, onder meer in Zweden, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, België en Italië.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x