Home Gadgets Ruben van den Brink nieuw afdelingshoofd Netwerken van SURFnet

Ruben van den Brink nieuw afdelingshoofd Netwerken van SURFnet

by Mark van Truijen

SURFnet heeft Ruben van den Brink per 1 juni 2016 aangesteld als afdelingshoofd Netwerken, hij vervangt hiermee Bram Peeters. Van den Brink is in zijn nieuwe functie onder meer verantwoordelijk voor de uitrol van SURFwireless en van het nieuwe netwerk: SURFnet8. De afdeling Netwerken telt ruim dertig medewerkers in vijf teams.

Scherpe geesten met passie voor technologische ontwikkeling

“Ik ken SURFnet als een bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van dienstverlening en innovatie. Dat blijkt ook uit de ontmoetingen die ik heb met mijn nieuwe collega’s: scherpe geesten met passie voor technologische ontwikkeling”, aldus Ruben van den Brink. “Met veel genoegen neem ik de rol van afdelingshoofd Netwerken op mij. Er is veel verandering en vernieuwing in gang gezet, bijvoorbeeld de nieuwe organisatiestructuur, de live-gang van de nieuwe SURFwireless dienst en de aanbesteding van SURFnet8. Dat zijn een paar van de trajecten waar ik snel bij aan zal haken.”

Datacenter van Ericsson

Van den Brink komt bij Ericsson vandaan, waar hij ruim zeven jaar werkte in verschillende functies; de laatste twee jaar als Head of Managed Service Delivery. Hij was betrokken bij het uitzenden van de publieke radio- en televisiezenders (NPO), de studiodienstverlening voor de NOS en het digitaal archief van NIBG. Later was hij commercieel verantwoordelijk voor de colocatie en channel distribution contracten van de Media Gateway, het datacenter waar broadcasters en distributeurs bij elkaar komen om content uit te wisselen. De recente upgrade van het datacenter, waarbij nieuwe noodvoorzieningen zijn gerealiseerd, was een van zijn belangrijkste projecten. Na zijn studie deed Van den Brink ruim 4 jaar wiskundig onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarna hij de overstap maakte naar Technicolor.

Erik Huizer, CTO van SURFnet over de aanstelling: “We zijn blij dat we met Ruben een uitstekende kracht hebben binnengehaald met een ruime ervaring in het managen van een operationele afdeling en met kennis van netwerken.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x