Home Gaming Horizon Forbidden West krijgt geen gratis update naar PS5

Horizon Forbidden West krijgt geen gratis update naar PS5

by Jos Vis

Natuurlijk wachten veel gamers op de aankomende open wereld- game van het Nederlandse Guerilla, Horizon Forbidden West. Dit vervolg op Horizon Zero Dawn komt in het begin van 2022 en is te spelen op PS4 én PS5, maar je moet wel even opletten welke versie je koopt. Er is namelijk nogal wat commotie ontstaan over het beleid van Sony rondom de verschillende versies van de game en de prijs die je moet betalen.

De PS5-versie zal duurder zijn dan de PS4-versie, wat in Amerika een verschil van 10 dollar is, maar in Europa een verschil is van 20 euro. Nu is dit niet nieuw, aangezien 80 euro een vaker gebruikte prijs is, die Sony hanteert sinds de release van PlayStation 5 in november 2020. Het vervelende is dat het op het moment bijna onmogelijk is om een PS5 aan te schaffen en het ziet er niet naar uit dat dit probleem voor de release van Horizon Forbidden West is opgelost.

Als jij de PS4-versie van de game koopt dan kost dat jou 60 euro en als je later een PS5 aanschaft kun je die game gewoon spelen op je nieuwe console, maar je speelt dan de PS4-versie. Mocht je willen kunnen genieten van de voordelen van de PS5-versie, zal je daar weer 80 euro voor moeten neerleggen. Er is namelijk geen mogelijkheid de PS4-versie te laten upgraden, zelfs niet tegen een betaling van 10 of 20 euro. Wat je wel kunt doen is beide games tegelijk kopen, maar dan moet je de ‘Digital Deluxe’-versie kopen van Horizon Forbidden West, wat je 80 dollar gaat kosten en aangezien de standaard editie al 80 euro is, zal de ‘Digital Deluxe’-versie vast 90 euro gaan kosten.

Als jij dus nog geen mogelijkheid hebt gehad een PS5 aan te schaffen voor een enigszins schappelijke prijs en je graag al op de PS4 wil beginnen met de nieuwe Horizon-game, zal je goed moeten nadenken over je aanschaf. De enige manier om de game op beide consoles gebruik te laten maken van alle voordelen van de console is door simpelweg beide versies aan te schaffen en dan is 90 euro de goedkoopste manier om dat te doen. Toch is het vreemd dat de kosten uiteindelijk hoger zijn dan het prijsverschil tussen de PS4- en PS5-versie van de game en dat schiet veel gamers in het verkeerde keelgat.

Dit is eigenlijk geen vreemde manier van ‘zaken doen’, maar het probleem is dat de concurrent (Microsoft) een totaal andere aanpak heeft. First party Xbox-games koop je één keer en daarmee past de installatie van de game zich aan op de platform waarop je het speelt. Dit heet Smart Delivery en door veel gamers wordt dit nu gezien als de standaard, waardoor er nu ook van Sony verwacht wordt hierop aan te passen. Dat is nu nog niet het geval en dat Sony nu marktleider is zal er vast wat mee te maken hebben. Er is verder geen andere manier om toppers als Horizon Forbidden West te spelen dan op een PlayStation en de game zal hoe dan ook als warme broodjes over de toonbank gaan.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x