Home TVSeries Het verhaal van de Britse ex-premier Boris Johnson | This England vanaf 20 januari

Het verhaal van de Britse ex-premier Boris Johnson | This England vanaf 20 januari

by Pim, Sel

Op 20 januari presenteert streamingdienst myLum de zesdelige miniserie This England. In de serie kruipt Emmy- en Bafta-award winnend acteur Kenneth Branagh in de huid van de Britse ex-premier Boris Johnson. De serie toont zijn privéleven en premierschap voor en tijdens de eerste coronagolf in Groot-Brittannië in 2020. Je ziet de keuzes die hij maakt, de impact daarvan en je wordt meegenomen in het moment dat hij zelf besmet raakt met COVID-19 en op de Intensive Care terecht komt. This England geeft je een intiem kijkje achter de schermen in de omstreden persoonlijkheid van Boris Johnson.

Synopsis:
This England is een biografisch drama die ons meeneemt naar de wandelgangen van de politiek terwijl Johnson worstelt met Covid-19, Brexit en de kritiek vanuit de pers op zijn persoonlijkheid en politieke keuzes.

In de miniserie zien we hoe Johnson de verkiezingen wint en een kabinet mag vormen. Terwijl hij worstelt met de Brexit, komen de eerste geluiden over het nieuwe virus Covid-19 naar buiten. Voorzichtige maatregelen worden getroffen en Johnson spreekt meerdere keren het volk toe over het virus en het mogelijk invoeren van een lockdown. Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep, maar toch organiseren Johnson en zijn vrouw organiseren een babyshower. De situatie verslechtert in de ziekenhuizen en verpleeghuizen, Boris Johnson raakt zelf besmet en moet behandeld worden op de Intensive Care. Pas maanden later komt er licht aan het einde van de virustunnel, maar de consequenties van zijn keuzes zijn onvermijdelijk…

This England is geschreven en geregisseerd door Michael Winterbottom, Julian Jarrold was co-regisseur en Kieron Quirke schreef ook mee aan de miniserie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Kenneth Branagh als Boris Johnson, Ophelia Lovibond als Carrie Sydmonds en Andrew Buchan als Matt Hancock.

Release: 20 januari op myLum en 24 januari op DVD
Speelduur: 6x 52 minuten
Taal: Engels
Kijkwijzer: 9 jaar, eng en grof taalgebruik

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: