Home TVSeries Aangrijpend | Riding in Darkness vanaf 10 februari op myLum

Aangrijpend | Riding in Darkness vanaf 10 februari op myLum

by Pim, Sel

De achtdelige aangrijpende serie Riding in Darkness is geïnspireerd op de gebeurtenissen die plaatsvonden op een manege in Zweden, begin jaren ‘90 tot 2016. In 1996 leek de charismatische managehouder Tommy Lund onaantastbaar. Hij is geliefd bij zowel leerlingen als ouders en zorgt voor de beste ruiters van het land. Maar zijn ware aard komt aan het licht als stalmeisje Molly weigert te buigen voor zijn meedogenloze tirannie van psychologisch, fysiek en zelfs seksueel geweld. Beetje bij beetje keren het voormalige stalmeisje, zijn dochters en tenslotte zijn vrouw zich tegen hem. Riding in Darkness is vanaf 10 februari te zien op myLum en is een krachtig drama waarin vrouwen samen vechten om te overleven.

Toen Molly, een kansarm meisje uit een gebroken gezin, in 1996 in Heddesta aankwam had ze nooit kunnen vermoeden wat haar te wachten stond… Ze beseft al snel dat ze niet het enige slachtoffer is van het roofzuchtige en manipulatieve misbruik van Tommy. Maar zij is de eerste die sterk genoeg is om tegen hem in te gaan. In tegenstelling tot
haar vrienden en de onderworpen vrouw van
Tommy, is ze niet bang om hem te confronteren,
met het risico alles te verliezen. Het is een
gevecht waarbij de overwinning twintig jaar
op zich laat wachten.

Door het heden, met Tommy’s proces, met het verleden te verweven is Riding in Darkness een krachtig en relevant drama dat zich afspeelt in de paardensportwereld. De serie volgt vier vrouwen: Molly, Tommy’s vrouw Lotta en hun dochters Victoria en Agnes terwijl ze opstaan en vechten om het monster te verslaan, en te overleven.

Riding in Darkness is geschreven en ontwikkeld door Ulf Kvensler (The Restaurant, Solsidan) en is in samenwerking met artieste en dochter van Tommy Lund, Sophie Jahn, gemaakt.

Release: 10 februari op myLum en 21 maart op DVD
Taal: Zweeds
Speelduur: 8x 45 minuten
Kijkwijzer: 14 jaar, seks, grof taalgebruik, drugs

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: