Home Gadgets  Het Nations League avontuur van het Nederlands vrouwenelftal

 Het Nations League avontuur van het Nederlands vrouwenelftal

by Mark van Truijen

In de UEFA Nations League nam het Nederlands vrouwenelftal het gisteravond in een bloedstollende wedstrijd op tegen België. Het team van Andries Jonker trok aan het langste eind: de Final Four zijn bereikt. Een olympisch ticket is daarmee weer dichterbij. Nederland neemt het in de Final Four op tegen Spanje, Duitsland en Frankrijk. Op papier sterke tegenstanders, maar zegt de data dat ook? Flashscore.nl heeft de elftallen goed in de gaten gehouden en hun vorm geanalyseerd. Lees mee wat de Leeuwinnen te wachten staat.

Kwalificeren voor de Olympische Spelen
Door de wedstrijd van gisteren tegen België met 4-0 te winnen, hebben de Oranje-vrouwen zich verzekerd van een plek bij de laatste vier landen van de UEFA Nations League. Er is een duidelijk doel in zicht, de uiteindelijke nummers 1 en 2 bemachtigen een ticket voor de Olympische Spelen. Daar is het Oranje allemaal om te doen. 


Vol spanning ging het vrouwenelftal daarom de laatste ronde van de groepsfase in. Zowel Engeland als Nederland stonden op 9 punten en kwam alles aan op het doelsaldo. Het Engelse team wist zes doelpunten te scoren in hun wedstrijd tegen Schotland, echter was dat niet genoeg dankzij de twee doorslaggevende doelpunten in blessuretijd van ‘Woman of the Match’ Damaris Berta Egurrola Wienke. Zij sloot de avond af met een bijna perfecte score van 9,3.


Drie keer eerder leverde het Nederlands vrouwenelftal de Woman of the Match dit toernooi. Lieke Martens ging met de titel naar huis na de overwinning tegen Engeland en behaalde een 8,3. De volgende wedstrijd droeg ze het stokje over aan de nu topscorer van het toernooi, Lineth Beerensteyn. Die behaalde een score van 8,2 tegen Schotland. Tot slot, Esmee Brugts die met de enige goal in de uitwedstrijd tegen Schotland een 7,9 noteerde. De ups en downs van de Leeuwinnen zorgden uiteindelijk voor een gemiddelde teamscore van 7,03.

Op naar de halve finale
Nu we weten dat de Oranje Leeuwinnen de winnaar in de groep zijn, kunnen we vooruit kijken. Tegenover welk team ze komen te staan is nog de vraag. Volgende week, op 11 december, weten we definitief tegen wie Nederland zal moeten spelen in deze halve finale. Het zal gaan tussen Frankrijk, Spanje en Duitsland, allemaal winnaar in hun groep. Hierbij is Frankrijk de echte highlight. Het team is ongeslagen in de Nations League, ze wonnen vijf keer en speelden één keer gelijk. Toch behaalden de Fransen ‘maar’ een gemiddelde score van 7,06.


Duitsland heeft mooie resultaten neergezet tijdens de groepsfase van het toernooi, maar scoorde gemiddeld iets minder. Die Frauschaft wist 4 van de zes wedstrijden te winnen en verloor enkel de eerste strijd tegen Denemarken. De vorm van de Duitsers was goed voor een gemiddelde score van 7,05. Halvefinalist Spanje deed het de afgelopen maanden het best. Zij verloren ook maar één keer en wisten de andere vijf wedstrijden te winnen. Dit was goed voor een gemiddelde teamscore van 7,2.


Met het oog op de loting van volgende week, willen we dus niet uitloten tegen de Spanjaarden. Niet alleen wisten ze ons uit te schakelen tijdens het WK afgelopen zomer, ze zijn duidelijk nog steeds goed in vorm. Om ons te verzekeren van een plekje op de Olympische Spelen, zouden we het op papier op moeten nemen tegen Duitsland, die als team gemiddeld het laagste scoort. Volgende week hebben we ons definitieve antwoord en weten we wat onze leeuwinnen te wachten staat.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x