Home GamingPC Helldivers 2’s heeft te maken met te volle servers, hierdoor krijgt het diverse problemen

Helldivers 2’s heeft te maken met te volle servers, hierdoor krijgt het diverse problemen

by Mark van Truijen

Helldivers 2 blijkt een groter succes te zijn dan zelfs Sony of ontwikkelaar Arrowhead Game Studios hadden verwacht. De CEO van laatstgenoemde, Johan Pilestedt, onthulde onlangs dat het spel “de schattingen overtreft”, met ongeveer een miljoen verkochte exemplaren, meer dan 155.000 gelijktijdige spelers op Steam, waarmee het Sony’s grootste lancering op het platform is, en meer dan 360.000 gelijktijdige spelers op alle platforms.

Dit onverwachte succes, zoals sommigen misschien al hadden geraden, zorgt er ook voor dat spelers te maken krijgen met connectiviteits- en technische problemen. Hoewel Arrowhead onlangs hotfixes voor het spel heeft uitgebracht, blijven problemen met betrekking tot servers, inloggen en beloningen aanhouden. Zoals Pilestedt uitlegt in een recent gepubliceerd bericht op Twitter, komt dit door het onverwachte aantal spelers dat de servers van het spel moeten verwerken.

Specifiek wat betreft problemen die ervoor zorgen dat spelers niet kunnen inloggen, zegt Pilestedt dat dit komt doordat de servers van het spel “het maximale aantal inlogverzoeken voor die specifieke minuut hebben overschreden en/of dat de servers vol zijn en dat iemand moet uitloggen voordat nieuwe spelers kunnen inloggen.” Pilestedt meldt echter dat Arrowhead de servercapaciteit heeft vergroot, wat het probleem enigszins zou moeten verlichten.

Daarnaast zullen technische problemen waarbij het spel soms geen beloningen correct uitdeelt aan spelers naar verwachting nog even aanhouden. “Het probleem is verminderd, maar niet opgelost,” schreef Pilestedt. “En zonder extra serveronderhoud zal dit nog steeds niet werken zoals bedoeld. Als je het probleem ondervindt, kun je proberen het spel opnieuw op te starten om de kans te vergroten dat het wordt gereset. Dit komt door de hoge verkeersdrukte op de servers, waardoor beloningen niet correct worden bijgehouden door onze servers.”

Wat is de volgende stap? Welnu, allereerst moet het ontwikkelingsteam, tja, slapen – maar Pilestedt zegt dat ze “over een paar uur” weer aan de slag zullen gaan.

“Ik begrijp dat het frustrerend is dat de voortgang wordt belemmerd, vooral voor nieuwe duikers die graag gave uitrusting willen ontgrendelen,” schreef hij. “Voor nu vragen we nogmaals om onze oprechte excuses voor de problemen waarmee je wordt geconfronteerd, en wees gerust, we doen ons uiterste best om het recht te zetten. Op dit moment is het cruciaal dat ons team wat slaap krijgt, en we gaan over een paar uur weer aan de slag.”

Naast updates en regulier onderhoud heeft Helldivers 2 nog veel meer in petto wat betreft ondersteuning na de lancering, waaronder gratis toevoegingen in de vorm van nieuwe biomen, doelen, vijanden, verhaalupdates en meer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x