Home Gaming GC-2015:Fallout 4 Gamescom Preview

GC-2015:Fallout 4 Gamescom Preview

by Mark van Truijen

That’s Gaming en Nextgengamers waren afgelopen dagen te vinden op Gamescom, Jasper schreef een heerlijke preview van Falllout 4.

Op Gamescom kreeg ik nog eens een 20 minuten lange demo van Fallout 4 te zien, in de 20 minuten gameplay demo werden er nieuwe gameplay elementen getoond zoals het perk systeem en wat nieuwe omgevingen.

Fallout 4 kreeg natuurlijk zijn debut op de E3 van dit jaar en Bethesda toonde tijdens die beurs al behoorlijk wat gameplay maar tijdens de Gamescom kreeg ik nog meer gameplay beelden te zien, speelbaar was de game helaas nog steeds niet.

fallout7-1024x576

De presentatie begon met een zwart-wit filmpje waarin de Strength uitgelegd werd, het filmpje zat vol met humor en geweld. De Fallout toon werd dus meteen goed gezet. De Pip-boy legde een aantal nieuwe gameplay verbeteringen uit die strength ability gekregen heeft in het nieuwste Fallout deel. Zo heeft het gewicht van je inventory invloed op je bewegingssnelheid, in Fallout 3 begon je ook langzamer te lopen als je teveel spullen bij je had, maar nu in Fallout 4 kun je harder rennen met geen spullen in je inventory en ren je langzamer als bijvoorbeeld je inventory 30% gevuld is.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4&feature=youtu.be

Natuurlijk heb je net zoals bij Fallout 3 ook de beschikking over een flink setje perks, alleen is het perk systeem wel gedeeltelijk op de schop gegaan. De perks worden nu onderverdeeld in verschillende categorieën die je kent uit het de vorige Fallout delen. De perks worden verdeeld in zo geheten S.P.E.C.I.A.L categorieën (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility en Luck). Waarin je in Fallout 3 nog een hele lijst met perks in beeld krijgt, word de perk lijst in Fallout 4 meer grafisch in beeld gebracht. Je krijgt een soort 2D vault te zien waarin  een pip-boy je laat zien hoe de perk werkt en je een perk kunt unlocken of upgraden. Geen saaie lijstjes meer dus.

Na het tonen van de perks en inventory, was het eindelijk tijd om een stukje door een van de steden van Fallout 4 te lopen. De demo focuste zich meteen op combat in een van de gebouwen. De speler werd aangevallen door een hand vol Raiders en Feral Gouls. In de demo werd meteen duidelijk dat de houterige animaties en gun combat uit Fallout 3 verleden tijd zijn. Fallout 4 ziet er geweldig uit en bevat ongelooflijk veel detail, vijanden reageren op de impact van kogels en de loop van wapens worden roodgloeiend als je vaak achter elkaar schiet.

fallout-4-1

Daarnaast werd er meteen de tijd genomen om twee nieuwe wapens te tonen, de eerste was een Laser Musket die met de hand opgepompt moet worden en langzamer is in combat maar wel accurater schiet. De tweede gun was een gatlin gun waar mee je in combinatie met de bloody mess perk flink wat vijanden aan flarden kunt schieten.

Na de combat in het gebouw gaat de speler naar buiten waar het gevecht begint met twee bepantserde raiders in power armor, de ene raider schiet met een rocket launcher terwijl de tweede een fat-boy in handen heeft en je bestookt met mini-nukes. Net als je denkt dat de situatie niet meer te redden valt land er een vliegtuig van de Brotherhood of Steel en word je bij gestaan door twee soldaten in power armor. Na dat de twee raiders zijn uitgeschakeld komt er een enorme Behemoth aanzetten. De speler maakt de enorme trolachtige vijand af met een aantal Mini-nukes en daarmee kwam het einde aan de 20 minuten durende presentatie.

fallout-4-21

Daarmee toont Bethesda aan dat Fallout 4 groter, beter en mooier is. De game bevat grotere gevechten en vijanden. Daarnaast ziet de game er geweldig uit en heeft het ontzettende vloeiende animaties waardoor de game fijner speelt en aangenamer is om naar te kijken. Nieuwe gameplay elementen zoals het inventory systeem wat invloed heeft op je bewegingssnelheid laat spelers nog meer nadenken over welke spullen ze mee moeten nemen en welke niet.

Fallout 4 staat gepland voor 11 november voor Playstation 4, Xbox One en PC.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x