Home Gaming GC-2015: Preview van Crookz: The Big Heist

GC-2015: Preview van Crookz: The Big Heist

by Sven

Wij, als That’s Gaming, hebben veel grote games getest op Gamescom, maar ook de kleintjes. Crookz: The Big Heist is een kleine game, maar het beloofd een strategisch pareltje te worden.

Crookz: TBH wordt gepubliceerd door Kalypso, Kalypso is de studio van games als Tropico en Grand Ages. Crookz is geen Tropico 5, laat ik dat eerst zeggen, Crookz is een game die zijn eigen stijl heeft.

Crookz is een strategische game die draait om het doen van heists. De game is geen first person, maar een game die je speelt vanuit een top down view. In de game moet je een heist plannen en dit kan door middel van zes verschillende figuren, die elk hun eigen specialiteit hebben. Zo kan een karakter mensen uitschakelen, een karakter sloten opmaken en een ander karakter snel rennen. Jij als de speler mag dan ook beslissen wie je gebruikt, want met elke combinatie kan je het leven uitspelen.

Je plant als de speler de hele heist uit, maar je kan kiezen wanneer je de game pauzeert en/of je de planning verandert, dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat je betrapt bent door een bewaker. Het is een game waar inzicht voor nodig is, een game waar je strategisch moet plannen en uiteindelijk je doel wilt behalen.

De game geeft daarentegen wel een Replay Value. De Replay Value zit hem vooral in de extra objectives in elk level, meestal haal je die de eerste keer niet, maar daarom kom je juist terug. Daarnaast heeft de game ook challenges, de challenges zijn eerdere levels die je gespeeld hebt, maar dan met een vast team, een 30 minuten speeltijd en een veel moeilijkere inrichting. Er zit genoeg content in deze game om je te vermaken.

Het enige waar ik bang voor ben, is dat deze game niet voor elke gamer is weggelegd. Je moet echt tijd in zo een heist steken, kijken hoe je zo heist plant en het ook nog is onopvallend doen. Het is een tijdrovende game die ook nog is inzicht vereist.

Toch kijk ik zelf uit naar Crookz: The Big Heist, het belooft een game te worden waar ik veel tijd in kwijt ga zijn. Crookz: The Big Heist komt uit op 25 augustus 2015, voor PC, Mac, Linux en SteamOS.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x