Home Gaming Game Mania blikt terug op 2015 en voorspelt de trends in het gamen voor 2016.

Game Mania blikt terug op 2015 en voorspelt de trends in het gamen voor 2016.

by Sven

2015 was een topjaar voor gamers. De release van de nieuwe Call of Duty Black Ops was naar jaarlijkse gewoonte goed voor een nachtelijke volksverhuizing naar de Game Mania winkels. Maar ook de nieuwe FIFA is een hit! Uitgekomen in het najaar, en toch goed voor een eerste plaats in de verkopen van het jaar. Opmerkelijk aan deze franchise is dat de vorige editie, uitgekomen in 2014, nog tot nummer 6 geraakt. Hetzelfde fenomeen zien we bij de blijvende doorverkoop van GTA V. Vorige jaar, en nu opnieuw op 4! Opvallend is ook de gestage opmars van Minecraft. Origineel downloadable PC-game uit 2011, die het nu binnen de retail tot in de top 3 schopt.

Naar jaarlijkse gewoonte blikt de grootste game-retailer van de Benelux terug en maakt Game Mania de round-up van de best-verkochte titels van het jaar.

De Top 10 best verkochte games in 2015 waren:

  1. Fifa 16
  2. Call of Duty Black Ops III
  3. Minecraft
  4. GTA V
  5. Fallout 4
  6. Fifa 15
  7. Assassin’s Creed Syndicate
  8. The Witcher 3 – Wild Hunt
  9. Far Cry 4
  10. Star Wars Battlefront

2015 was een topjaar in voor Game Mania

Voetbal is populair. Oranje gaat niet door naar het EK en dus kruipen we massaal achter de console en proberen zelf beter te doen. EA slaagt er zowaar er in om zowel FIFA15 als 16 in de top 10 te krijgen. We spreken niet langer over een voetbaljaar onder de gamers, maar van een complete voetbalgekte. Heel opmerkelijk is het blijvende succes van GTA V dat in 2013 voor het eerst gelanceerd werd. Het jaar na de eerste release kwam de game op PS4 en Xbox One uit en in 2015 voor PC. De game blijkt een hit op alle platforms! En ook op het gamefront is Star Wars, met voorsprong de hype van het jaar, prominent aanwezig.

Een vooruitblik naar 2016: Virtual Reality in het gamen breekt door, Used blijft belangrijk en de nieuwe bestsellers volgens Game Mania.

Een van de spannendste ontwikkelingen in 2016 zal ongetwijfeld PlayStation VR worden, een virtual reality-headset voor de PS4. In 2014 kondigde Sony het apparaat – toen nog onder de noemer Project Morpheus – aan als “de toekomst van de gaming”. De PS4 zal via een HDMI-kabel twee signalen sturen. Eén signaal gaat naar de headset van Sony die in een cirkel van 360 graden een realistische 3Daudiovisuele ervaring in hoge kwaliteit weergeeft. Het tweede signaal gaat naar de TV zodat anderen nog steeds kunnen meekijken.

In het eerste kwartaal van 2016 zal het grote publiek voor de eerste keer Playstation VR kunnen testen. Kaz Hirai, de CEO bij Sony, liet in een interview weten dat er momenteel “meer dan 100 VR-titels in ontwikkeling zijn voor PS VR”. In 2016 verwacht men dat de Virtual Reality-markt een miljardenomzet zal genereren.

Sofie Peeters, marketing manager Game Mania: “Game Mania gelooft ontzettend in de technologie en het spelplezier van de VR-games. Of ze effectief meteen zullen inslaan als een bom, hangt af van de prijs waaraan Sony het apparaat zal aanbieden, en het software-aanbod. Bij de release van topconsoles zoals de PS4 en Xbox ONE, is gebleken dat een selectie aan interessante games, van ontzettend groot belang is.”

De toppers van de eerste helft van 2016 volgens Game Mania

De kracht van Game Mania ligt al meer dan 23 jaar in het feit dat de focus volledig op games, consoles en accessoires ligt. Game Mania kan als grootste gamesretailer in Vlaanderen perfect zien wat er leeft binnen de community… en wat niet. Daarom ook dat Game Mania met enige zekerheid kan voorspellen dat dit de toppers voor de eerste helft van het nieuwe gamejaar zullen worden.

Dé PS4-topper waarop iedereen wacht

Op 27 april komt Uncharted 4 – A Thief’s End uit. De kans dat dit de meest succesvolle PS4-exclusive zal worden, is zeer reëel. Het vorige deel, dat alweer bijna 5 jaar geleden op de markt kwam, is in de gamewereld een icoon geworden. Letterlijk elke PS4-gamer kijkt dan ook reikhalzend uit naar deze release. Dit is bij Game Mania de hoogst voorbestelde Playstation 4-exclusieve titel tot op heden.

De classic!

Zelda is een vaste waarde geworden doorheen de jaren. Elk volume staat garant voor verkoopsucces. Op 4 maart komt Twilight Princess HD voor de Wii U uit, een remake van de game die tien jaar geleden voor de GameCube en Wii uitkwam. Nintendo hoopt hiermee de game uit 2006 te introduceren aan een nieuwe generatie gamers. Later dit jaar zal Nintendo ook nog een gloednieuwe Zelda game naar de Wii U brengen.

Een nieuwe IP met veel potentieel

In het nieuwe jaar (8 maart) zal Ubisoft het langverwachte The Division op de markt brengen. De nieuwe game, gebaseerd op de politieke thrillers van de Amerikaanse topauteur Tom Clancy, heeft door de jaren heen een trouw publiek opgebouwd. Ondanks dat de titel reeds in 2013 (tijdens E3) werd aangekondigd, is de interesse bij de klanten steeds gebleven en is het aantal pre-orders blijven stijgen.

Een 1st person shooter in een uniek tijdperk

De eerste Far Cry dateert ondertussen alweer van 2004. De Ubisoft-titel sloeg onder de fans van 1st person shooters in als een bom. Twaalf jaar later ruilt de uitgever tropische locaties en besneeuwde bergtoppen in voor de prehistorie met Far Cry Primal. In dit allernieuwste deel binnen de serie zullen gamers terug naar de Steentijd gaan, waar ze met primitieve wapens zoals speren en bijlen de vijand te lijf moeten gaan.

Het spel voor de meest hardcore gamers

In 2015 wist ontwikkelaar From Software reeds een succes te boeken met de bikkelharde PS4-exclusive Bloodborne, en nu keren ze terug met het al even onvergeeflijke Dark Souls III. De game die op 12 april voor PS4, XONE en PC uitkomt belooft naar goede gewoonte zelfs de meest geoefende gamer op de proef te stellen met een hoge moeilijkheidsgraad en hoge instapdrempel.

Used houdt stand.

USED (games én consoles) blijft het zeer goed doen. Gezien het hoge aantal releases, maken gamers graag gebruik van deze formule. Bovendien is het aanbod aan USED games zeer groot, en is er ook een garantie op van toepassing. Eind 2014 lanceerde Game Mania bovendien Click & Collect waardoor de consument makkelijker toegang heeft tot het hele aanbod aan USED games. Via de website kan je via deze online functie een USED game laten bezorgen in de dichtstbijzijnde Game Mania winkel.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x