Home Gadgets Microsoft helpt kinderen zich in eigen tempo te ontwikkele

Microsoft helpt kinderen zich in eigen tempo te ontwikkele

by Sven

Om in de toekomst te kunnen aansluiten op de internationale arbeidsmarkt is het onze overtuiging dat het belangrijk is dat onze kinderen nu al beginnen met het aanleren van technische, digitale en sociale vaardigheden – ook wel de vaardigheden van de 21ste eeuw genoemd. Microsoft besteedt hier uitgebreid aandacht aan door onder andere het ondertekenen van CodePact, onze deelname aan CodeWeek en Hour of Code, en nog veel meer.

In 2016 zetten we deze lijn voort met aankondigingen over de acquisitie en verdere ontwikkeling van MinecraftEdu en de introductie van Learning Tools for OneNote.

Marcel Timmer, directeur Innovatie bij Microsoft Nederland, licht dit verder toe in een vanmiddag gepubliceerde blogbijdrage op onze website.

Minecraft Education Edition

Kinderen krijgen meer gedaan als ze leren op een manier waar zij zich prettig bij voelen. En met een leermethode die aansluit op hun niveau. Bij Microsoft zagen we het afgelopen jaar welke rol Minecraft daarbij kan spelen. In deze digitale wereld ontwikkelen kinderen verschillende sociale en digitale vaardigheden. Deze en andere voordelen die Minecraft aan het onderwijs biedt, waren voor Microsoft reden om over te gaan tot het acquireren van MinecraftEdu en de komende tijd verder te investeren in een nieuwe en meer uitgebreide versie van Minecraft voor het onderwijs.

 Learning Tools for OneNote

Een andere stap die we zetten is de introductie van Learning Tools for OneNote. Deze werkbalktoevoeging voor OneNote 2013 en OneNote 2016 kwam als winnaar uit de bus tijdens de Microsoft Hackathon 2015 en is ontworpen om leerlingen te helpen bij het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden. Zo heeft de tool een focusmodus en maakt hij speciale tekstopmaak mogelijk. Door deze en andere opties is Learning Tools for OneNote uitermate geschikt voor kinderen met dyslexie of met andere leerstoornissen. Want ook – of misschien juist – voor deze groep is het belangrijk dat zij in hun eigen tempo aan de slag kunnen.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x