Home GamingAndroid Finale Europees toernooi in Esports Game Arena met prijzenpot van $250.000

Finale Europees toernooi in Esports Game Arena met prijzenpot van $250.000

by Mark van Truijen

Op zaterdag 12 en zondag 13 januari vindt de finale plaats van de internationale toernooiserie van het spel Hearthstone in de Esports Game Arena. Hierin nemen meer dan 20 professionele spelers uit heel Europa deel en spelen ze om een prijzenpot van maar liefst $250.000.

Deze week is de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn het strijdtoneel voor de internationale finale van de strategische game Hearthstone. Deelnemers komen uit heel Europa voor dit toernooi. Dat is niet alleen voor de lol: er staat 250.000 dollar prijzengeld op het spel. Zulke bedragen zijn niet vreemd in de wereld van esports (competitief gamen). Zo bestaat de prijzenpot van de populaire game Fortnite in het afgelopen seizoen uit 100 miljoen dollar.

Één van de deelnemers is de wereldster Thijs Molendijk. De 24-jarige Thijs uit Enschede won afgelopen oktober in China bij een prestigieus toernooi van dezelfde game de hoofdprijs: een Aston Martin. Hij koos ervoor om de auto in China te laten staan en naar huis te gaan met 180.000 dollar.

Op beide dagen van het toernooi is Esports Game Arena gratis toegankelijk voor publiek om de topspelers te aanschouwen. De wedstrijden beginnen rond 9 uur ‘s ochtends en duren de hele dag. Alle informatie is te vinden op https://esportsgamearena.nl/event/hct-winter-playoffs-europe/ en live te volgen op https://twitch.tv/esportsgamearena.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: