Home Gaming FINAL FANTASY XV UNIVERSE aangekondigd

FINAL FANTASY XV UNIVERSE aangekondigd

by Mark van Truijen

Afgelopen nacht heeft SQUARE ENIX® tijdens het “UNCOVERED: FINAL FANTASY XV” event in Los Angeles aangekondigd dat FINAL FANTASY® XV, het nieuwste deel uit de iconische FINAL FANTASY serie, wereldwijd op 30 september 2016 zal verschijnen. Daarnaast werden een aantal verrassingen en grootschalige projecten onthuld, gebaseerd op hetFINAL FANTASY XV Universum.

KINGSGLAIVE: FINAL FANTASY XV™is een CG (Computer Generated) feature-film van Sony Pictures Entertainment en Square Enix. De geanimeerde film brengt de intriges van oorlogvoerende koninkrijken, epische veldslagen en onderlinge koninklijke relaties samen in een verhaal die als opmaat dient voor het achtergrondverhaal van FINAL FANTASY XV. De rolprent kent een line-up aan grote stemacteurs met Sean Bean (Lord of the Rings, Game of Thrones) als Regis, de Koning van Lucis die gezworen heeft zijn koninkrijk koste wat het koste te beschermen, Lena Headey (300, Game of Thrones), als Luna, een prinses die als taak heeft de koninklijke ring van Lucis te bezorgen aan Prince Noctis, en Aaron Paul (Breaking Bad) als Nyx. De film zal wereldwijd digitaal verschijnen voor de launch van de game. De aankondigingstrailer is beschikbaar op YouTube.

BROTHERHOOD FINAL FANTASY XVis een nieuwe anime-serie die bestaat uit vijf standalone episodes die dieper ingaan op de uitzonderlijke vriendschap tussen kroonprins Noctis en zijn drie kameraden. De eerste episode is nu beschikbaar om via YouTube te streamen. Aanvullende episodes verschijnen voor de lancering van de game. Alle episodes zijn gratis en de aankondigingstrailer van de anime-serie is beschikbaar op YouTube.

PLATINUM DEMO – FINAL FANTASY XV is een gratis te downloaden demo die teruggrijpt naar de dromen van Noctis als kind. Deze verhaallijn en demo-gameplay is volledig uniek en biedt spelers een standalone ervaring die niet beschikbaar zal zijn in het uiteindelijke spel. Spelers kruipen in de huid van de jonge Noctis terwijl hij zich bekwaamt in magie, combat met verschillende wapens en racen. Om de diverse monsters in deze fantasievolle droomwereld de baas te kunnen zijn, zal Noctis een pact moeten sluiten met Carbuncle; zijn magische gids. Spelers die de demo uitspelen krijgen toegang tot de exclusieve Carbuncle summon DLC voor de volledige game. De demo is vanaf vandaag beschikbaar via Xbox Marketplace voor Xbox One en de PlayStation®Store voor PlayStation®4. Een nieuwe trailer die de demo laat zien is beschikbaar op YouTube.

Een nieuwe trailer voor FINAL FANTASY XV van commentaar voorzien door King Regis, getiteld “Reclaim Your Throne,” is eveneens onthuld en toont nog nooit eerder vertoonde gameplay en muziek van componist Yoko Shimomura. Florence Welch van de met een Grammy genomineerde band Florence + the Machine heeft samen met SQUARE ENIX haar eigen versie van Ben E. King’s klassieker “Stand by Me” gemaakt om de nieuwe trailer van een eigentijdse soundtrack te voorzien. De trailer is te zien op YouTube.

De FINAL FANTASY XV Collector’s Editions zijn eveneens bekend gemaakt en zijn nu beschikbaar voor pre-order;

  • Day One Edition

Bevat het FINAL FANTASY Masamune DLC wapen

  • Deluxe Edition

The Deluxe Edition kent dezelfde inhoud als de Day One Edition plus een exclusief two-disc steelbook met zowel FINAL FANTASY XV als de KINGSGLAIVE Blu-ray. Daarnaast kent de Deluxe Edition een exclusieve car recolor DLC en de Royal Raiment costume DLC afkomstig van KINGSGLAIVE.

De Ultimate Edition is exclusief beschikbaar via de Square Enix Online Store, en bevat alle Deluxe Edition-content plus een aanvullende two-disc steelbook met de     officiële Blu-ray soundtrack (met muziek van FINAL FANTASY XV, KINGSGLAIVE en BROTHERHOOD), de BROTHERHOOD Blu-ray (die een exclusieve zesde episode bevat) alsook een 192 pagina tellend hard-cover artbook. Tenslotte bevat deze versie een gelimiteerde editie Noctis PLAY ARTS -KAI- action figure.

SQUARE ENIX heeft bovendien JUSTICE MONSTERS FIVE aangekondigd, een flipperkast-spel voor mobiele platformen die de role-playing elementen en de meest iconische monsters uit de FINAL FANTASY serie met elkaar combineert. JUSTICE MONSTERS FIVE is tevens speelbaar via de in-game benzinestations in FINAL FANTASY XV. De mobiele versie van JUSTICE MONSTERS FIVE zal binnenkort al gratis beschikbaar komen voor Android-apparaten, Windows 10-apparaten en iPhone en iPad. Voorinschrijving voor deze game is mogelijk via onderstaande links:

Als onderdeel van de wereldwijde launch van de ultieme FINAL FANTASY-ervaring, en voor het allereerst in de geschiedenis van de serie, zal de game Engelse, Franse, Duitse en Japanse stemmen hebben als aanvulling op Russische, Spaanse, Italiaanse, Braziliaanse en Portugese ondertitels.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: