Home Gaming FINAL FANTASY XIV: Endwalker kondigt nieuwe releasedatum aan

FINAL FANTASY XIV: Endwalker kondigt nieuwe releasedatum aan

by Sven

SQUARE ENIX® maakt vandaag bekend dat het langverwachte vierde uitbreidingspakket voor zijn hooggeprezen MMO, FINAL FANTASY® XIV: Endwalker™, nu op 7 december 2021 zal verschijnen, met Vroegtijdige Toegang vanaf 3 december.

Tijdens de laatste Letter from the Producer LIVE-uitzending maakte Naoki Yoshida, de producer en director van FINAL FANTASY XIV Online, de nieuwe releasedatum bekend, en gaf hij onderstaand statement over de redenen voor de verandering:

“We bieden onze oprechte excuses aan voor het ‘last minute’ uitstellen van de release. FINAL FANTASY XIV: Endwalker is niet alleen het nieuwste uitbreidingspakket voor de game, maar ook het pakket waarmee de Hydaelyn en Zodiark-saga wordt afgesloten die zich uitstrekt over de 11 jaren die zijn verstreken sinds de lancering van het originele FFXIV.”

“Natuurlijk zullen we als vervolg op Endwalker weer een nieuw avontuur in FFXIV leveren, maar gezien de verschillende worstelingen die we hebben ervaren, vanaf het falen van het originele FFXIV tot waar we nu zijn, kon ik mijn verlangen om Endwalker naar mijn beste vermogen te perfectioneren gewoon niet bedwingen. Als gevolg hiervan hebben we langer dan verwacht aan het verbeteren van de kwaliteit gewerkt, wat uiteindelijk ten koste ging van de tijd die we hebben voor het debuggen. Omdat stabiliteit cruciaal is voor een online-game, heb ik de beslissing genomen om de release van het uitbreidingspakket twee weken uit te stellen, zodat we zeker weten dat we genoeg tijd hebben om de game te debuggen.”

“Nogmaals, ik wil mijn diepste excuses aanbieden aan al onze Warriors of Light en partners voor het ongemak dat we hiermee veroorzaken. We blijven onze uiterste best doen om je in Endwalker het best mogelijke avontuur te bieden, en de game-ervaring uit te breiden met volgende updates, om je vertrouwen stap voor stap te herstellen.”

Een aanvullend, direct tot de FFXIV Community gericht bericht, is hier te lezen: https://sqex.to/CkvLM

Tijdens de uitzending toonde Yoshida voor het eerst de Endwalker Launch Trailer en een teaser-video met de theme song van Endwalker .

Er is een schat aan nieuwe content onderweg naar Endwalker,en Yoshida vertelde meer over onderstaande onderwerpen:

 • Updates voor Crafters en Gatherers – Er worden nieuwe acties voor crafters en gatherers toegevoegd, samen met aanpassingen voor bestaande acties. Daarnaast worden Studium-leveringen, vergelijkbaar met Crystarium-leveringen, toegevoegd voor de Disciples of the Hand and Land-ervaring. Na voltooiing van alle nieuwe questlines komen extra quests beschikbaar.
 • Nieuwe Role-quests – Spelers kunnen uitkijken naar een serie nieuwe role-quests voor tank, healer, melee DPS, physical ranged DPS en magical ranged DPS. Spelers die alle vijf role-questlines voltooiden, kunnen uitkijken naar extra quests in een toekomstige update.
 • Nieuwe Raids – Yoshida bood kijkers tijdens de uitzending een eerste blik op de Pandæmonium-raid. De moeilijkheidsniveaus Normal en Savage komen respectievelijk beschikbaar voor spelers van de komende 6.01 en 6.05 patch-updates.
 • Nieuwe Treasure Hunt Dungeon – Een nieuwe treasure hunt dungeon, The Excitatron 6000, arriveert met patch 6.05 en biedt nieuwe kansen op zeldzame schatten en buit.
 • Nieuwe Housing Area – Het Ishgardian woongebied, Empyreum, is te bezoeken vanaf de lancering van Endwalker, bij de release van patch 6.1 komen stukken land beschikbaar voor aanschaf.
 • Uitgebreide systeem-updates – Daarnaast leveren komende patch-updates nieuwe Allagan-tomestones, crafter- en gatherer-scripts, updates voor de prestatie-UI en meer.

Tijdens de uitzending werden ook belangrijke updates aangekondigd voor PvP-content in Patch 6.1, waaronder nieuwe PvP-content met de titel “Crystal Conflict”. Deze nieuwe content biedt een geheel nieuwe regelset en gameplay-ervaring op nieuwe maps, met verschillende nieuwe systemen waar zowel casual als competitieve spelers van zullen genieten.  

 • 5v5-competitie – “Crystal Conflict” introduceert 5v5-teamgameplay en een bijgewerkt matchingsysteem dat spelers van vergelijkbare vaardigheidsniveaus aan elkaar koppelt.
 • Spannende PvP-gameplay – Spelers strijden over een kristal in het midden van de arena, wat ze lang genoeg onder controle moeten houden om het in het doel van de tegenstander te duwen. Crystal Conflict zal drie speelbare matchtypes bevatten, afhankelijk van de speelvoorkeur: Casual Match, Rated Match en Custom Match.
 • Seizoenen met klassementen – Crystal Conflict omvat verschillende PvP-seizoenen met “Seizoenbeloningen”, inclusief titels, prestaties en andere onderscheidingen voor spelers die deelnemen en de klassementen beklimmen. Daarnaast wordt de nieuwe functie “Series Level” toegevoegd die alle PvP-inhoud omvat. Spelers kunnen diverse beloningen verdienen, waaronder uitrusting, mounts en andere items, door simpelweg deel te nemen aan PvP-wedstrijden om serie-EXP te verzamelen en hun serie-level te verhogen.

De nieuwe content zal volgens onderstaand patch-schema verschijnen:

 • 3december – Vroegtijdige toegang
 • 7december – Lancering 6.0
 • 21december – Patch 6.01
 • 4januari – Patch 6.05 

Tenslotte blijft FINAL FANTASY XIV Online op wereldschaal groeien, wat heeft geleid tot de release van het aanstaande Oceania Data Center in februari 2022. Tijdens de uitzending werd bevestigd dat werelden op het Oceania Data Center worden aangemerkt als nieuwe werelden, wat gepaard gaat met verschillende bonussen voor nieuwe spelers en spelers die bestaande personages naar de nieuwe werelden verplaatsen, inclusief tijdelijke gratis transfers.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x