Home Gaming DE DYSTOPISCHE TOEKOMST VAN NIER: AUTOMATA BEGINT IN DE LENTE VAN 2017

DE DYSTOPISCHE TOEKOMST VAN NIER: AUTOMATA BEGINT IN DE LENTE VAN 2017

by Mark van Truijen

NieR: Automata™, de door SQUARE ENIX en PlatinumGames Inc. ontwikkelde actie-RPG-titel, is vanaf begin 2017 verkrijgbaar voor fans in Europa en PAL-regio’s op het PlayStation®4 computerentertainmentsysteem. NieR: Automata, de langverwachte opvolger van de cultklassieker NIER uit 2010, vertelt het verhaal over de androids 2B, 9S en A2 en hun strijd om de machinegedreven dystopie te heroveren op sterke mechanoids.

2B is het belangrijkste speelbare personage. Hij is een algemene battle android die wordt ingezet als lid van het geautomatiseerde infanteristen-team YoRHa. Ze is uitgerust met een zwaard voor nabijheidsgevechten en het “Pod”-ondersteuningssysteem voor afstandsgevechten. Haar ogen gaan schuil achter haar militaire standaardvizier, dat ze zelden afzet. 2B is nuchter, kalm en beheerst.

Verhaal van NieR: Automata

Indringers uit een andere wereld vallen zonder waarschuwing aan en zetten hun geheime wapen in: de machines. Vanwege deze onoverkomelijke bedreiging vlucht het menselijke ras van de Aarde naar de maan.

De mensen ontwikkelen een leger android-soldaten om terug te vechten tegen de mechanische horde, maar ze kunnen de opmars alleen maar vertragen. Om de impasse te doorbreken, wordt er een nieuw soort android-infanterie naar het strijdveld gestuurd: de YoRHa squad.

In de verlaten woestenij op de planeet woedt de oorlog tussen de machines en de androids voort. Een oorlog die binnenkort de lang vergeten waarheid van deze wereld zal onthullen…

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x