Home GamingAndroid Datums onthuld van Pokemon internationale kampioenschappen

Datums onthuld van Pokemon internationale kampioenschappen

by Jos Vis

The Pokémon Company International heeft vandaag bekendgemaakt dat de Play! Pokémon Regionale en Internationale Kampioenschappen van Europa en Noord-Amerika weer hervat worden. De eerste events staan gepland voor maart 2022. De Play! Pokémon Championship-serie 2022, die uitmondt in het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 in Londen in augustus 2022, omvat vier verschillende Pokémon-producten: de Pokémon Trading Card Game, de Pokémon-videospellen, Pokkén Tournament DX en voor de eerste keer Pokémon GO in samenwerking met Niantic.


Bij de Pokémon Internationale Kampioenschappen van Europa en Noord-Amerika staan veel Championship Points en honderdduizenden dollars aan prijzengeld op het spel tijdens de Pokémon TCG-, videospel- en Pokkén Tournament DX-wedstrijden en de Pokémon GO-kwalificatietoernooien voor het Pokémon Wereldkampioenschap 2022. De datums en locaties van de events luiden als volgt:

Pokémon Internationaal Kampioenschap van Europa 2022

 • 22–24 april 2022
 • Messe Frankfurt, Frankfurt am Main, Duitsland

Pokémon Internationaal Kampioenschap van Noord-Amerika 2022

 • 24–26 juni 2022
 • Greater Columbus Convention Center, Columbus (Ohio), Verenigde Staten

De Play! Pokémon Regionale Kampioenschappen en de speciale events in Europa en Noord-Amerika gaan ook weer van start in 2022. De bijbehorende datums en locaties luiden als volgt [1]

Europa

 • 26–27 maart 2022: Liverpool, Verenigd Koninkrijk*[2]
 • 7–8 mei 2022: Bilbao, Spanje (speciaal event)
 • 4–5 juni 2022: Milaan, Italië (speciaal event)

Noord-Amerika

 • 18–20 maart 2022: Salt Lake City (Utah), Verenigde Staten
 • 25–27 maart 2022: Orlando (Florida), Verenigde Staten*
 • 6–8 mei 2022: Indianapolis (Indiana), Verenigde Staten
 • 20–22 mei 2022: Secaucus (New York), Verenigde Staten
 • 27–29 mei 2022: Vancouver (British Columbia), Canada*
 • 17–19 juni 2022: Milwaukee (Wisconsin), Verenigde Staten*

Er kunnen later nog extra Regionale Kampioenschappen en speciale events aangekondigd worden.

De Pokémon GO-toernooien staan open voor de leeftijdscategorieën Senior en Masters en worden gespeeld volgens het Great League-formaat. Een hoge ranking tijdens Pokémon GO-toernooien levert spelers prijzengeld op. En de beste spelers verdienen een uitnodiging voor het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 in Londen in augustus 2022. Meer informatie over de Pokémon GO-toernooien vind je hier.

De gezondheid en veiligheid van de deelnemers en alle betrokkenen staan voorop bij de komende Play! Pokémon-events. De situatie wordt continu in de gaten gehouden. De start van de persoonlijke Play! Pokémon-events wordt bepaald op basis van de gezondheidsmaatregelen, richtlijnen en aanbevelingen van de verantwoordelijke overheidsinstanties. Wanneer de persoonlijke events weer van start gaan, moeten alle deelnemers, leveranciers, medewerkers en toeschouwers voldoen aan het COVID-19-beleid van The Pokémon Company International [3] om de gezondheid en veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen. Meer informatie over dit beleid vind je hier [4].

Informatie over de hervatting van de Play! Pokémon Premier Events en Pokémon GO-kwalificatietoernooien in Latijns-Amerika en Oceanië wordt binnenkort bekendgemaakt.

[1] Informatie onder voorbehoud.
[2] Een Regionaal Kampioenschap waar een sterretje (*) achter staat, omvat Pokémon GO-wedstrijden in samenwerking met Niantic.
[3] Grote Championship-events (meer dan 300 aanwezigen en medewerkers) moeten het volgende vaccinatiebeleid hanteren:

 • Bij Play! Pokémon-events mogen uitsluitend spelers, publiek en medewerkers live aanwezig zijn die gevaccineerd zijn.
 • Aanwezigen moeten aantonen dat ze ten minste twee weken vóór de startdatum van het event de laatste dosis van een vaccin ontvangen hebben dat op de Emergency Use Listing (EUL) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staat. De huidige vaccins op de EUL van de WHO (daterend van 18 juni 2021) zijn Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen (J&J), Sinopharm en Sinovac.

[4] Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: