Home Gadgets Column: Een nieuw begin

Column: Een nieuw begin

by Mark van Truijen

Sommige bezoekers kennen misschien mij al bij naam en sommige bezoekers kennen me misschien als ik vertel dat ik tot vorig jaar oktober de eigenaar was van Nextgengamers.nl. De website is inmiddels offline en bestaat niet meer maar helemaal stil zitten doe ik natuurlijk niet en ik ben inmiddels eigenaar van het Youtube kanaal genaamd Gamechanger. Iedere week schrijf ik voor That’s Gaming.nl een column over mijn bevindingen en meningen over verschillende soorten media zoals: Series, Films en Games.

Voor mijn eerste column is het misschien het makkelijkste om even uit te leggen hoe het idee ontstond om een eigen website te beginnen en nu dit jaar om op Youtube te beginnen. Toen ik een jaar of vijf was kwam ik voor het eerst in contact met videogames en meteen was ik als klein jongetje verkocht. Mijn eerste game ervaring was op een NES en de game was Felix the Cat. Een game die tot op de dag van vandaag nog steeds in mijn geheugen gegrift staat. Gamen werd al snel een serieuze hobby, een paar jaar later kreeg ik een Nintendo 64 en maakte ik kennis met 3D games zoals Ocarina of Time en Mario 64.

super-mario-64-2

Maar de daar kwam mijn passie om over games te schrijven en vertellen niet vandaan, toen ik 12 jaar was hadden mijn zusje en ik allebei een computer op onze kamer staan. Deze computer waren via een netwerk verbinding aan elkaar gekoppeld zodat we samen games met en tegen elkaar konden spelen. Maar al snel kwamen we er achter dat je meer kon dan alleen maar games spelen. We begonnen met het delen van bestanden en dankzij een programmaatje genaamd Frontpage wat onderdeel was van Office 2000! Konden mijn zusje en ik voor het eerst beide websites maken en deze onderling delen en bezoeken van elkaar.

Mijn liefde voor websites en video’s over games begon te groeien en begon echt vorm te krijgen in 2008, want in dat jaar registreerde ik Nextgengamers.nl en mijn droom om een eigen Gaming website te hebben zou werkelijkheid worden. De eerste paar jaar gingen slecht en de website is meerdere keren opnieuw reboot. In 2010 word het serieus en de website word opnieuw in de markt gezet om daar te blijven voor een langere tijd. De website groeide als een speer en na een flinke redesign in 2013 maakt de website opnieuw flinke stappen. Echter brengt succes ook een hoop stress met zich mee en een hoop wrijvingen tussen staffmembers. In augustus van 2015 klapt de bom en door verschillende verkeerde beslissingen van verschillende teamleden valt het doek voor de website waar ik al die jaren aan gewerkt heb. De exacte redenen ga ik niet vertellen aangezien ik niemand openbaar aan een kruis wil nagelen.

Nu in 2016 ben ik terug met twee nieuwe projecten, de eerste zal een wekelijkse column zijn waarin ik verschillende onderwerpen uit de game-industrie onder de loep zal nemen en de tweede is mijn eigen Youtube kanaal genaamd Gamechanger. Mocht je nog niet geabonneerd zijn op Gamechanger dan kun je dat doen door op deze link te klikken en volg me ook op Facebook en Twitter. Nu dat we elkaar beter hebben leren kennen kunnen we vanaf volgende aan de slag met ons eerste onderwerp. Tot Volgende week.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x