Home Movies BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE behaalt grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm in Nederland

BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE behaalt grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm in Nederland

by Mark van Truijen

Grootste openingsweekend ooit
voor een superheldenfilm in Nederland

Film verbreekt record The Dark Knight Rises (2012)
met een box office van 1.510.087 Euro

Tevens grootste openingsweekend ooit
voor een superheldenfilm wereldwijd,

met een box office van 424,1 miljoen dollar

De nieuwe film van ZACK SNYDER

Met BEN AFFLECK, HENRY CAVILL, AMY ADAMS, JESSE EISENBERG, DIANE LANE, LAURENCE FISHBURNE, JEREMY IRONS, HOLLY HUNTER
en GAL GADOT

Vanaf nu (in 3D, IMAX 3D en Dolby Cinema)
te zien in de Nederlandse bioscoop


De film Batman V Superman: Dawn of Justice heeft afgelopen weekend in Nederland
1.510.087 Euro opgebracht en behaalde daarmee het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm.


Batman V Superman: Dawn of Justice
verbreekt het record van The Dark Knight Rises uit 2012. De film van Christopher Nolan met in de hoofdrol Christian Bale als Batman behaalde in 2012 in Nederland een box office van 1.406.254 Euro tijdens het openingsweekend.

Wereldwijd breekt het openingsweekend van Batman V Superman: Dawn of Justice ook records. De film beleefde het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm wereldwijd, met een totale box office van 424,1 miljoen dollar. De film staat daarmee ook in de top vijf beste weekendopeningen wereldwijd ooit.

Regisseur Zack Snyder brengt Oscar®winnaar Ben Affleck (Argo) als Batman/Bruce Wayne en Henry Cavill (Man of Steel, The Man from U.N.C.L.E.) als Superman/Clark Kent voor het eerst samen op het grote scherm in de bioscoopfilm Batman v Superman: Dawn of Justice.

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot God verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

Batman V Superman: Dawn of Justice is geregisseerd door Zack Snyder, met steracteurs als Oscar®genomineerde Amy Adams (American Hustle, Man of Steel) als Lois Lane, Jesse Eisenberg (The Social Network) als Lex Luthor, Diane Lane (Unfaithful, Man of Steel) als Martha Kent en Laurence Fishburne (What’s Love Got to Do with It, Man of Steel) als Perry White. Oscar®winnaars Jeremy Irons (Reversal of Fortune) als Alfred, Holly Hunter (The Piano) als Senator Finch en Gal Gadot (Fast and Furious films) als Wonder Woman/Diana Prince.
De soundtrack van Batman V Superman: Dawn of Justice is gecomponeerd door Oscar®winnende film componist Hans Zimmer en Grammy genomineerde producent, muzikant en componist Tom Holkenborg aka Junkie XL. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de soundtracks van onder andere Mad Max: Fury Road, Black Mass en Deadpool.

BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, vanaf nu te zien in de bioscoop
(in 3D, IMAX 3D en  Dolby Cinema).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x