Home GadgetsFotografie Bekendmaking beste Nederlandse foto Sony World Photography Awards 2019

Bekendmaking beste Nederlandse foto Sony World Photography Awards 2019

by Mark van Truijen

De jury van de 2019 Sony World Photography Awards heeft de foto Rubber Identity” van Arwe Art uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De Sony World Photography Awards is ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen.

Arwe is een fotograaf uit Den Haag. Zijn passie voor kunst begon rond zijn twintigste levensjaar als een fervent kunstverzamelaar. Hij heeft een fascinatie het menselijke gedrag en zoekt naar de kwetsbaarheden van zijn objecten. De winnende portretfoto illustreert Arwe’s doel om zijn modellen uit comfortzones te lokken en kwetsbaar, bloot en intiem te laten voelen. De kijker krijgt dan een meer accurate perceptie van wie ze werkelijk zijn.

Over de winnende foto gesproken, Arwe legt uit: “Ons haar is diep verbonden met onze identiteit. Eeuwenlang heeft het menselijke haar gecompliceerde connotaties gehad met ons innerlijk, politiek, religie en sociale bevrijding. ‘Rubber Identity’ is een serie portretten waarbij het haar van het model wordt verborgen door vintage rubberen badmutsen. De modellen zijn zichtbaar ongemakkelijk met de mutsen op, wanneer ze niet langer in staat zijn om hun eigen karakter te beïnvloeden door middel van hun haar “.

Als winnaar van de National Award ontvangt Arwe de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. De winnende foto wordt getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Londen van 18 april – 6 mei en gepubliceerd in het boek ‘2019 Awards’.

De World Photography Organisation onthulde tevens de winnaars van de Open-wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2019:

● Architectuur: Philippe Sarfati, Frankrijk met Heatwave

● Cultuur (ondersteund door Culture Trip): Pan Jianhua, China met Shadow Puppetry

● Creatief: Martin Stranka, Tsjechië met Dreamers and Warriors

● Motion: Christy Lee Rogers, Verenigde Staten met Harmony

● Landschap: Hal Gage, Verenigde Staten met Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon

● Natuur en Wildlife: Tracey Lund, Groot-Brittannië met Underwater Gannets

● Portretfotografie: Richard Ansett, Groot-Brittannië met Grayson Perry – Birth

● Stilleven: Rachel Yee Laam Lai, SAR Hongkong met Peony and Leaves

● Straatfotografie: Carole Pariat, Frankrijk met Open-Air Toilet

● Reizen (ondersteund door Eurostar): Nicolas Boyer, Frankrijk met Woman Wearing a

Geproduceerd door de World Photography Organization zijn de Sony World Photography Awards een van de belangrijkste wedstrijden op de wereldwijde fotografiekalender. De Awards worden voor het 12e jaar in partnerschap met hoofdsponsor Sony georganiseerd en bestaan uit vier competities: Professional, (voor een reeks/meerdere werken) Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor 12 -19-jarigen). De shortlist van de professionele competitie wordt 26 maart bekend gemaakt.

Alle op de shortlist geplaatste en winnende foto’s worden als onderdeel van de Sony World Photography Awards tentoongesteld in Londen van 18 april tot 6 mei 2019. Vervolgens zal de tentoonstelling over de hele wereld een tour maken.

De winnaars van de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens een ceremonie in Londen op 17 april. Alle winnaars ontvangen tevens de nieuwste digitale camera van Sony en worden opgenomen in het boek van 2019 Awards.

Belangrijke data 2019

5 maart: bekendmaking Outstanding Contribution to Photography

5 maart: Professional en Student competitie shortlist aankondiging

17 april – Photographer of the Year, Overall Open, Student, Youth winners en Professional winnaar bekendgemaakt

18 april – 6 mei 2019 – 2019 Sony World Photography Awards-tentoonstelling (Somerset House, Londen)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: