Home Gaming Battlefield 2042’s releasedate verschoven naar 19 november

Battlefield 2042’s releasedate verschoven naar 19 november

by Jos Vis

Elk jaar worden sommige games uitgesteld en nu we al anderhalf jaar in een pandemie zitten was het te verwachten dat grote games alsnog worden uitgesteld. Nu dus ook Battlefield 2042, dat uit zou komen op 22 oktober. De game van EA en DiCE wordt gelukkig maar een maand verschoven, maar je kunt je afvragen wat er allemaal nog bijgeschaafd kan worden in een maandje tijd. Laten we hopen dat we geen Cyberpunk 2077-achtige toestanden krijgen rondom Battlefield 2042, waarbij de game uiteindelijk bijna onspeelbaar bleek op de meeste consoles.

DiCE zelf geeft inderdaad aan dat de pandemie voor de nodige uitdaging heeft gezorgd en dat, aangezien Battlefield in schaal een enorm grote game is, men nog wat extra tijd wil besteden aan het oppoetsen van de game. Dit deed men in de vorm van een bericht op Twitter. “Het bouwen van de volgende generatie Battlefield tijdens een wereldwijde pandemie heeft voor onvoorziene uitdagingen gezorgd voor onze ontwikkelingsteams”, luidt de aankondiging. “Gezien de schaal en reikwijdte van het spel, hadden we gehoopt dat onze teams samen terug in onze studio’s zouden zijn terwijl we op weg zijn naar de lancering. Met de aanhoudende omstandigheden niet toelaten dat dit veilig gebeurt, en met al het harde werk dat de teams vanuit huis doen, vinden we het belangrijk om de extra tijd te nemen om de visie van Battlefield 2042 voor onze spelers waar te maken.”

Er gingen geruchten dat we vanaf 22 september aan de slag konden gaan met een bèta van Battlefield 2042, maar het kan zomaar zijn dat die ook verschoven wordt óf zelfs helemaal niet doorgaat. Uiteraard houden wij je bij That’s Gaming op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze bèta.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x