Home Gaming Battlefield 1 review

Battlefield 1 review

by Mark van Truijen

De eerste Wereld Oorlog zou volgens zijn generalen de oorlog zijn die een einde zou maken aan alle grote oorlogen. Echter weten we meer dan 100 jaar na de gebeurtenissen wel beter. Maar anno 2016 is het nog steeds schrikken welke gruwelijkheden zich afspeelden in de ‘great war’. Toch besloot DICE desondanks alle controversiële gebeurtenissen, een game te maken dat zich afspeelt in dat tijdperk.

rendition1-img

De Great War staat ook wel in onze geschiedenis boeken beter bekend als de Eerste Wereldoorlog en is bij ons niet zo bekend als dat de Tweede Wereld Oorlog is. Maar toch is de Great War waarschijnlijk nog een afschuwelijkere gebeurtenis, complete generaties aan soldaten werden vanuit loopgraven het slagveld in gestuurd, waar ze werden doodgeschoten of vergast werden door mosterdgas. Een compleet krankzinnig gebeurtenis die we ons zelf anno 2016 niet meer voor kunnen stellen en alleen maar inbeelden door middel van documentaires.

Tanks werden in de Eerste Wereld Oorlog uitgevonden en voor het eerst gebruikt, dit benadrukt DICE ook door het gebruik van de quote: ‘Tijdens de tweede slag om Cambrai kwamen ongeveer driehonderd tanks in actie. Een maand na de slag eindigde de Eerste Wereldoorlog.’

Battlefield 1 bevat vijf mini singleplayer campagnes, iedere campagne focust zich op een ander verhaal en speelt zich in een ander land af en toont iedere manier van oorlog voeren zoals dat in de Eerste Wereld Oorlog gebeurde. De missies worden afgewisseld door prachtig geanimeerde filmpjes die daadwerkelijk echt goed in elkaar zitten en je meer uitleg geven over de situatie waarin je terecht gaat komen. De Singleplayer speelt zich af in onder andere Frankrijk, De Alpen en in Arabië.

planes-battlefield-1-img

Natuurlijk ligt het tempo lager als dat je de laatste paar jaar gewend bent, voertuigen zoals vliegtuigen en tanks waar simpelweg langzamer in deze tijd. Ook zijn de wapens minder accuraat zoals dat je gewend bent uit de moderne shooters. Nou is dit geen minpunt maar juist iets wat de game realistisch aan doet voelen.

Multiplayer bestaat natuurlijk nog steeds uit de bekende modi zoals conquest en rush. Echter heeft DICE twe nieuwe modi toegevoegd die speciaal ontwikkeld zijn voor Battlefield 1. De eerste heet Operations en dit is een modus die het concept van rush pakt wat inhoudt dat het ene team een bepaald punt moet verdedigen terwijl een ander team het punt probeert te veroveren, alleen word dit verlengd doordat operations zich niet op één map afspeelt zoals rush dat doet maar bijvoorbeeld op 2 of 3 die zich in hetzelfde land/ stijl afspelen.

battlefield-1

De tweede nieuwe modus heet War Pigeons, in deze modus voor 24 spelers is het bedoeling om een postduif te pakken te krijgen. Als je in het bezit bent van de duif, begin je automatisch een bericht te schrijven terwijl dit gebeurt heeft de tegenstander nog steeds de tijd om je dood te schieten en de duif van je af te pakken. Als je bericht eenmaal klaar is, word je duif losgelaten en vliegt deze naar het artilleriegeschut van jouw team. Terwijl de duif wegvliegt heeft de tegenstander nogmaals de kans om je duif neer te schieten om zo jouw team te stoppen. Mocht je tegenstander dit niet lukken dan scoort jouw team een punt en word de tegenstander gebombardeerd door het artilleriegeschut van jouw team.

De game ziet er geweldig uit en is misschien wel een van de mooiste games van deze generatie consoles, de wapens zijn tot in detail   uit gewerkt en door de vernietigbare omgeving heb je vaak gevoel dat je jezelf daadwerkelijk in een enorm slagveld bevind. Daadwerkelijk elk gebouw of muurtje kan kapot geschoten worden, waardoor een level al snel compleet veranderd. Niet alleen de detail van de wapens en voertuigen ziet er geweldig uit, maar ook de belichting van de game gooit hoge ogen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x