Home Gaming Ubisoft en Hudson Mohawke werken samen voor Watch Dogs 2 soundtrack

Ubisoft en Hudson Mohawke werken samen voor Watch Dogs 2 soundtrack

by Mark van Truijen

Ubisoft® kondigt vandaag de samenwerking met producer Hudson Mohawke aan, om de originele soundtrack te componeren voor Watch Dogs® 2. De game is wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One op 15 november en voor Windows PC op 29 november.

Hudson produceert al muziek sinds zijn tienerjaren en is nu de go-to producer voor de grootste namen in de muziekindustrie, zoals Kanye West, Drake, John Legend, Travis Scott, Future, Lil Wayne, Young Thug, Pusha T, Tinashe, Frank Ocean en Björk. Qua stijl is de Watch Dogs 2 soundtrack kenmerkend voor de muziek van Hudson Mohawke. Zijn muziek fuseert electronics met hip hop, maar met een knipoog naar Hudsons liefde voor Tomita, John Carpenter en Vangelis.

“Werken aan deze soundtrack was een spannende en verfrissende kans voor mij, vooral omdat ik ook gepassioneerd ben over de thema’s in de game”, aldus Hudson Mohawke. “Toen Ubisoft mij benaderde voor een samenwerking om de sound van de game te ontwikkelen, wist ik dat ik een palet aan geluiden van een aantal sci-fi soundtracks wilde gebruiken in een combinatie met mijn eigen stijl. Het is een leerzame ervaring geweest, en op sommige punten ook erg uitdagend, maar vooral erg belonend op het gebied van mijn eigen creativiteit. Dit biedt mij de kans om een nieuw publiek te bereiken met mijn muziek zonder het te bestempelen als een specifiek genre.”

In Watch Dogs 2 ontdekken spelers de geboorteplaats van de tech-revolutie als Marcus Holloway, een briljante, jonge hacker die slachtoffer is van de voorspellende algoritmes van ctOS 2.0: hij wordt beschuldigd van misdaden die hij niet begaan heeft. Tijdens Marcus’ missie om ctOS 2.0 voorgoed uit te schakelen, is hacken het ultieme wapen. Spelers kunnen niet alleen de infrastructuur van de San Francisco Bay Area hacken, maar ook elk persoon en ieder verbonden apparaat waarover zij beschikken. Zo veroorzaken zij tal van onvoorspelbare gebeurtenissen in de uitgestrekte open wereld.

“Shanghaied” is hier te streamen:

Spotify • smarturl.it/shanghaied-spotify

Apple Music • http://smarturl.it/ded-apple

Bleep • http://smarturl.it/ded-bleep

Google Play • http://smarturl.it/shanghaied-play

“Shanghaied” is hier te downloaden:

MP3 • https://drive.google.com/open?id=0B_wxmJtAjY-NRlB2cWZsalNvOW8

WAV •  https://drive.google.com/open?id=0B_wxmJtAjY-NYWhGTFZQTTljTzA

De officiële soundtrack van Watch Dogs 2 verschijnt wereldwijd op 11 november.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: