Home Gaming Avowed is ongeveer net zo groot als The Outer Worlds, aldus de director

Avowed is ongeveer net zo groot als The Outer Worlds, aldus de director

by Mark van Truijen

Toen Avowed enkele jaren geleden voor het eerst werd onthuld, gingen velen ervan uit dat het de poging van Obsidian Entertainment zou zijn om een RPG te ontwikkelen die qua schaal vergelijkbaar is met The Elder Scrolls 5: Skyrim. De ontwikkelaar maakte echter al snel duidelijk dat het in plaats daarvan een veel compactere en gerichtere ervaring zou worden.

Hoe lang kunnen we verwachten dat het zal zijn? In een interview met Game Informer onthulde game director Carrie Patel dat Avowed ongeveer even lang zal zijn als Obsidian’s eigen sci-fi RPG uit 2020, The Outer Worlds.

“De beste vergelijking voor Avowed qua omvang is The Outer Worlds,” zei Patel. “Spelers kunnen een ongeveer vergelijkbare ervaring verwachten, net als The Outer Worlds, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad waarop ze spelen, en hoe grondig ze verkennen en investeren in zijcontent, versus het gewoon vasthouden aan de belangrijkste kritieke padmissies.”

The Outer Worlds was een spel waar je 25-30 uur uit kon halen als je een flink aantal zijmissies en optionele content deed, hoewel het voor degenen die zich alleen aan het kritieke pad hielden, in zo’n 15 uur kon worden voltooid. Dat is dus ongeveer het bereik waarin Avowed zal vallen, afgaande op wat Patel zegt. Natuurlijk draagt het feit dat het spel ook meerdere eindes zal hebben bij aan de herspeelbaarheid.

Zoals je je kunt voorstellen, zal dat ook weerspiegeld worden in de wereld van het spel en de grootte ervan. Toen haar werd gevraagd naar de vergelijkingen van Avowed met Skyrim, zei Patel opnieuw dat het spel in plaats daarvan meer lijkt op The Outer Worlds, met een aantal gefragmenteerde kaarten die open verkenning toestaan, in plaats van één grote, naadloze wereld.

“Ik denk dat de beste vergelijking The Outer Worlds is. Ik denk dat dat een veel duidelijker idee geeft van de omvang van het spel en ook het ontwerp en de indeling,” zei ze. “Net als The Outer Worlds heeft Avowed een reeks open zones die verbonden zijn en ontgrendelen in de loop van het spel, in plaats van één gigantische kaart waar je van begin tot eind doorheen kunt lopen. En ja, qua soort queststructuur, de narratieve structuur, lijkt het veel meer op The Outer Worlds.”

Avowed komt deze herfst uit voor Xbox Series X/S en PC. Een releasedatum is momenteel onbekend, maar er zijn geruchten dat het in november zal worden gelanceerd. Microsoft heeft bevestigd dat het de actie RPG naar Gamescom zal brengen in augustus, dus verwacht in de nabije toekomst meer details

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x