Home Gaming Avatar: Frontiers of Pandora brengt 8 december zijn officiele soundtrack uit

Avatar: Frontiers of Pandora brengt 8 december zijn officiele soundtrack uit

by Mark van Truijen

De officiële soundtrack van Avatar: Frontiers of Pandora komt uit op 8 december. In de “Behind the Music” video hieronder leggen Music Supervisor bij Ubisoft Music Simon Landry en Massive Entertainment’s Audio Director Alex Riviere uit hoe de soundtrack met 49 nummers tot stand is gekomen.

De officiële soundtrack van Avatar: Frontiers of Pandora is gecomponeerd door de voor een Emmy genomineerde componiste Pinar Toprak (Captain Marvel). “Mijn doel is om een score te creëren die resoneert met de harten en geesten van mensen, die bij hen blijft,” legt Toprak uit. “Het is zo’n prachtig verteld, mooi verhaal, ik wil ervoor zorgen dat het publiek daarin betrokken is. De muziek speelt een rol in die vertelling.”

Riviere gaat verder: “Wat de muzikale richting betreft, was het doel in de eerste plaats om trouw te blijven aan de fundamenten van James Horner’s originele Avatar-soundtrack en daarop voort te bouwen”. Landry voegt eraan toe: “Pinar begreep echt de DNA van Avatar en wat de muziek van Avatar zo memorabel en iconisch maakt.”

Aangezien Avatar: Frontiers of Pandora’s Western Frontier bestaat uit zeer verschillende regio’s met verschillende clans en biomen, zorgde Toprak ervoor dat haar score de toon van elk van hen weerspiegelde door middel van unieke muzikale thema’s. Riviere legt uit: “Ons doel is geweest om een interactieve en naadloze ervaring te creëren, en om een emotionele band met de wereld en haar personages mogelijk te maken door middel van de soundtrack en haar thema’s, die evolueren afhankelijk van waar je bent en wat je doet in het spel.”

Er is ook het overkoepelende thema van het worden van Na’vi, dat wordt weerspiegeld in de score door het groeiende gebruik van houtblazers, percussie, en een Bulgaars koor.

“De muziek van Avatar: Frontiers of Pandora is echt uniek,” zegt Landry. “We zijn erin geslaagd om de grenzen tussen videogame en filmervaring te vervagen. Ik hoop echt dat het zal aansluiten bij de verwachtingen van de fans.”

Om luisteraars een voorproefje te geven van de officiële soundtrack van Avatar: Frontiers of Pandora, zal het hoofdthema, The People’s Cry, op 1 december in première gaan op muziekstreamingplatforms en YouTube.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x