zondag , 24 september 2017

Animal Crossing New Leaf Welcome Amiibo Review

Het is alweer 3 jaar geleden dat Animal Crossing New Leaf uit kwam voor de 3DS. Nu komen ze met een grote gratis update. En die update is niet niks.
In deze review gaan we ons vooral richten op de grote update die onlangs is uitgekomen voor Animal Crossing New Leaf. Zo zullen we alle nieuwe dingen in de update bespreken en daaruit ons uiteindelijke oordeel geven.

Hier nog even kort een rijtje wat er allemaal nieuw is in de update:

Amiibo gebruik in de update via Whisp
Amiibo gebruik in de update via Whisp

– Gebruik van Amiibo’s (Animal Crossing, Zelda en Splatoon serie) en nieuwe Amiibo kaarten
– Mini Games toegevoegd
– Gebruik van MEOW coupons
–  Nieuw gebied/ruimte om te ontdekken
– Gebruik van AR camera

Gebruik van Amiibo’s

Wanneer het avond is hoor je opeens een stem die je roept. Het is Whisp de magische lamp. Deze lamp zorgt voor het Amiibo gebruik in het spel. Je kan veel verschillende Amiibo’s gebruiken in de update. Zo kan je alle oude en nieuwe Animal Crossing Amiibo kaarten in het spel gebruiken. Verder zijn ook de fysieke Animal Crossing Amiibo’s bruikbaar in het spel. Verder zijn ook de Amiibo’s van The Legend of Zelda en die van Splatoon bruikbaar in de update.
Dankzij de gratis Lottie Amiibo die ik van Nintendo heb ontvangen kan ik jullie nu een duidelijker beeld geven van wat de functie is van de Amiibo’s in de update.
Wanneer je een Amiibo wilt activeren ga je naar Whisp. Hij geeft aan wanneer je de Amiibo op de NFC lezer moet doen en dan komt je personage tot leven. In het geval van de Lottie Amiibo die ik van Nintendo heb gekregen gaat dit personage naar de nieuwe kampeerplek van Harvey. Hier staat dan de rest van de dag het busje met Lottie er in. Je kan dan met haar praten of bepaalde meubels/kledingstukken van haar bestellen. Deze betaal je dan met je MEOW bonnen. Je kan ook bij Lottie de new 3DS en WII U kopen. Deze zijn nodig voor de mini games waar we het later nog over gaan hebben. Alles wat je besteld komt de volgende dag via de post binnen.

Ik heb thuis ook een Amiibo kaart liggen die ik bij Happy Home Designer heb gekregen. In dit geval is dat van Resetti. Wanneer ik hem gebruik krijg ik speciale spullen van hem.

Ik heb het zelfde ook met de Wolf Link Amiibo gedaan. Hierbij kwam ik wel tegen een probleem aan. Je kan namelijk hele gave Zelda spullen bestellen, maar wel maar 3 per dag. En waarna je nog een keer met dit personage praat krijg je de optie om hem in je dorp te komen laten wonen. Hierna kan je dus geen nieuwe spullen meer bestellen. Nu moet je wachten tot hij weer je dorp uit is. Dit is erg jammer.

De nieuwe serie Amiibo kaarten
De nieuwe serie Amiibo kaarten

Met de gewone Amiibo kaarten kan je op deze manier ook nieuwe bewoners in je dorp laten wonen. Let wel op dat er maar maximaal 10 bewoners in je dorp kunnen wonen.

Het Amiibo gebruik in de update is erg fijn. Jammer is wel dat je maar 1 keer per dag een Amiibo kan gebruiken bij Whisp.

 

 

 

Mini Games

De mini games in de update zijn erg verslavend. De mini games kan je spelen wanneer je de New 3DS of WII U koopt uit een van de campers van een speciale Amiibo. Hiervoor heb je dus een fysieke Amiibo nodig.
Op de New 3DS kan je een spel spelen wat lijkt op een combinatie van Candy Crush en Tetris. Dit is erg verslavend en wordt ook erg moeilijk op het einde. Dit is zeker voor de gevorderde speler.
Het spel van de WII U is wat complexer. Dit is een soort van colonisten van Catan ontmoet escape room. Je hebt 7 dagen om een vlot te bouwen om van het eiland af te komen. Hierbij kies je zelf de 3 ontdekkers. Deze zijn gratis wanneer je een Animal Crossing Amiibo hebt, anders kosten deze 2 play coins (die munten die je krijgt voor het aantal stappen dat je per dag zet). Dit spel is wat complexer dan het andere spel maar niet minder leuk.

Gebruik van MEOW bonnen

MEOW bonnen worden eigenlijk gebruikt om dagelijkse doelen te doen. Verder kan je deze ook verkrijgen door het gebruik van Amiibo’s en het halen van mini games. Deze bonnen kan je weer besteden om producten te kopen uit campers of op de kampeerplaats van Harvey. Deze bonnen maken het spel wel weer dynamischer en maakt het wel dat er altijd wel iets te doen is. Dat er ook echt een doel is.

Nieuw gebied/ruimte

Wanneer je het spel Happy Home Designer hebt kan je data op de update zetten. Hierdoor krijg je een extra ruimte waarin je je spullen kan opslaan. Dit kan echter weer alleen je je huis

Nodig nieuwe mensen uit om in je dorp te komen wonen
Nodig nieuwe mensen uit om in je dorp te komen wonen

normaal zou upgraden. Dit is erg jammer. Hierdoor kan je niet gelijk gebruik er van maken.

Gebruik van de AR camera

Deze functie is eigenlijk niet veel anders dan de standaard AR functie die de Nintendo 3DS heeft. Hierdoor is dit wel een leuke toevoeging maar niet iets waar je uren in zal besteden.

Conclusie

De Animal Crossing New Leaf Update is enorm en er zijn talloze manieren om weer opnieuw verslaafd te raken aan dit spel. Dit spel geeft nieuwe mogelijkheden waardoor het zijn dynamiek weer terug heeft. Als je Animal Crossing leuk vind, vind je de update ook geweldig. Ook wanneer je dit spel nog niet hebt, is dit een geweldige manier om verslaafd te raken aan het spel. Maak je op voor veel uren speelvermaak. Wanneer je nog geen Animal Crossing Amiibo hebt raad ik zeker aan deze aan te schaffen. Er is namelijk zo veel meer content beschikbaar door de Amiibo, dat dit bijna een voorwaarde is voor de volledige speelervaring.

About Myrna Den Baas

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)