Home Gaming Zorro The Chronicles Review

Zorro The Chronicles Review

by Pim, Sel

De animatie serie waar Zorro The Chronicles op gebaseerd is was eerder al verschenen in 2015 tot 2016. Nu zijn we zes jaar verder en is er een game uit gekomen die gebaseerd is op de gelijknamige tv animatie serie. De game is vorige week verschenen voor Nintendo Switch, Playstation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series S/X. Wij hebben de game flink onder handen genomen en je kunt hieronder lezen of de game wat voor jou is.

Wanneer je de game opstart krijg je een menu die compleet in de Zorro stijl is. Bij elke missie kun je zelf kiezen met welk karakter je gaat spelen. Je kunt spelen als Diego of als zijn tweelingzus Ines de plaatsvervangende Zorro. Beide karakters spelen nagenoeg bijna hetzelfde. Het verschil tussen de twee is miniem. Waar Diego begint met een extra KO bar begint Ines met een extra hartje om meer schade te kunnen hebben. Vervolgens kies je op welk niveau je de game gaat beginnen. Dit kan op Normaal niveau of Hard niveau.

Helaas ziet de game er niet echt next-gen uit. Wij hebben de game mogen spelen op de Playstation 5 en de laadtijden zijn wel heerlijk snel alleen de game ziet er wat verouderd uit. Het lijkt wel heel erg op de stijl van de animatieserie van een aantal jaar geleden dus als het de bedoeling is om trouw te blijven aan de bron is dat wel goed gedaan. Wat ook erg jammer is is dat er niet veel voice-over is gebruikt in de game. Je hoort zo af en toe wat strijdkreten en de kapitein Monasterio die heel hard ZORRO! roept.

Waar je in de serie het karakter Zorro alle kanten op ziet springen en vliegen is de beste man/vrouw in de game nogal houterig. De game is niet heel moeilijk en is snel onder de knie te krijgen. Elke knop heeft een functie denk hierbij aan slaan, counteren, sluipen en verdoven. Het voelt hierbij erg aan als een game uit de Assassin’s Creed serie alleen dan helaas wat slechter uitgewerkt.

Wat in de game ook een groot nadeel is, is dat je niet kan springen. Dus je word vaak verplicht om langs objecten heen te lopen, een object te slopen of je naar een hoger oppervlak te begeven door middel van het gebruik van je zweep. Ook kan Zorro helaas niet zwemmen dus als je in het water valt ben je genoodzaakt je vorige plek weer te laden waar de auto-save is geweest en daar weer op te pakken waar je was.

Wat wel weer leuk is, is als je een vijand zover hebt beschadigd en je KO balk zover omhoog hebt dat je hem kan gebruiken is dat je dan een Instant KO kan gebruiken op een karakter waardoor ze in één keer verslagen zijn. Dit zijn vaak leuke filmpjes die dan getoond worden. Dit zijn wel weer de leuke dingen die bij Zorro horen en de serie kenmerkend maken.

Als je kijkt naar het verhaal van de game is dat er vrij weinig. Je krijgt een missie voorgeschoteld waarin je van A naar B moet maar er wordt helaas niet veel verhaal in verteld. In de game zijn er in totaal 18 missies verwerkt die zich richten op het verzamelen van een voorwerp of het redden van een bepaald persoon. Ook zijn er in de missies een aantal side-quests die je kan doen om te zorgen dat je meer geld verdient zodat je die weer kan gebruiken om skills te kopen.

Zorro The Chronicles is een game die zich richt op het jonge publiek dat bekend is met de animatieserie. De game is vrij simpel en je hebt alles zo door. Wees wel voorzichtig als je alles te snel doet kan de game wel eens vastlopen door de snelheid die je gebruikt. Zo heb ik regelmatig een vastloper gehad toen ik te snel door een level heen ging wat dus zorgde dat ik weer overnieuw moest beginnen vanaf een auto-save punt.

Conclusie

Zorro The Chronicles is een game die wat ik al eerder vertelde bedoelt is voor een jong publiek dat bekend is met de serie. Ben je niet bekend met de serie zul je niet veel aan de game hebben/vinden. De game leent erg veel van Assassin’s Creed maar werkt het helaas wat minder goed uit.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: