Home Featured Wu Assassins Seizoen 1 Review

Wu Assassins Seizoen 1 Review

by Pim, Sel

Vorige week was het eindelijk zover een nieuwe serie op Netflix waarvan ik het idee had dat het helemaal in mijn straatje zou liggen na het zien van de veelbelovende trailer die op Netflix getoond werd. Na een weekend flink veel afleveringen gekeken en de serie erdoorheen te hebben heb ik nu het oordeel voor jullie klaar van het eerste seizoen van Wu Assassins. Dus lees het snel!

LET OP BEVAT SPOILERS!!!!

De serie draait om Kai Jin ( Iko Uwais ) en zijn vrienden Tommy Wah ( Lawrence Kao ), Jenny Wah ( Li Jun Li ) en Lu Xin Lee ( Lewis Tan ). Zij moeten het op gaan nemen tegen Uncle Six ( Byron Mann ) ook wel de vader van Kai Jin. Kai krijgt al heel snel de gave om heel krachtig te worden en de dragers van de Wu elementen te gaan verslaan. Ze komen er al vrij snel achter dat Uncle Six de vuur Wu in zijn lijf heeft zitten. Aan Kai Jin de opdracht om Uncle Six te gaan verslaan. Maar is Uncle Six het enige gevaar of loert er nog meer vijandschap in de buurt?

De serie is opgedeeld in 10 afleveringen die allemaal geregisseerd zijn door verschillende regisseurs. Zo zijn de eerste paar afleveringen geregisseerd door Stephen Fung die ook wel bekend is van de serie Into the Badlands. Onze eigen Roel Reiné heeft ook 2 afleveringen op zijn naam staan. Ook is er een aflevering geregisseerd door Katheryn Winnick die we natuurlijk kennen van Vikings en die zelf ook een rol in de serie heeft als undercover agente Christine Gavin.

Wat de serie maakt is natuurlijk Iko Uwais de martial arts expert die we kennen van onder andere de films The Raid serie, Triple Threat en Mile 22. Hij is zo’n begaafde vechter dat hebben we in die films natuurlijk ook allemaal gezien maar hij doet het hier in deze serie gewoon 10 afleveringen lang de vetste acties alsof het niks voorstelt. Deze man steelt echt de show.

Het verhaal is op sommige momenten heel vaag dat is wel jammer. Het ene moment ben je in de echte wereld het andere moment bevind Kai zich in een soort geesten wereld ook wel de Dao genoemd. Alleen er word niet naartoe gewerkt wanneer hij er naar toe gaat hij staat er gewoon in één keer.

Wat maakt deze serie nu dan echt zo goed? Van het verhaal moet je het niet echt hebben het zit wel leuk in elkaar maar er had wat meer verdieping in de karakters mogen zitten. Wel zit er een strakke vecht choreografie in. De acteurs spelen zitten wel goed in hun rol ze zijn goed gecast.

Conclusie

Hou je van rappe actie en een redelijk verhaal dan zit je met deze serie goed. Het kijkt wel heel lekker weg en je hebt niet eens in de gaten dat de serie er alweer op zit. Heb je dus even niks te doen en wil je een luchtige serie zien die wel de moeite waard is check dan Wu Assassins.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: