Home Gaming World War II: Underground aangekondigd

World War II: Underground aangekondigd

by Jos Vis

World War II: Underground is een nieuw onthuld stealth-spel dat zich afspeelt in de realiteit van Europa dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland werd bezet. De makers van Demolish Games S.A. kondigden aan dat de missies zullen worden geïnspireerd door echte operaties van de verzetsbeweging, en dat de titel rekening zal houden met de barbaarse aard van de bezetting. World War II: Underground komt naar pc. Versies voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch staan ​​ook op de planning.

De nieuwe game wordt geproduceerd en gepubliceerd door de Poolse studio Demolish Games S.A. World War II: Underground is een first-person stealth-actiegame gericht op de singleplayer-ervaring. De game speelt zich af in de realiteit van de Tweede Wereldoorlog, toen een groot deel van Europa zich onder de meedogenloze en barbaarse bezetting van het door de nazi’s geregeerde Duitse Derde Rijk bevond. De speler speelt de rol van een partizaan, een lid van de ondergrondse verzetsbeweging, die missies uitvoert die gericht zijn op de bewoner.

De makers beloven dat de gevarieerde gameplay de details van partijdige operaties tegen de nazi’s in 1939-1945 volledig zal vastleggen. De speler zorgt ook voor gedetailleerde voorbereidingen en het plannen van de missies, die op verschillende manieren kunnen worden voltooid. De door de ontwikkelaars voorbereide missies omvatten bijvoorbeeld het stelen van geheime documenten, het opblazen van bruggen, het vernietigen van kritieke infrastructuur, het saboteren van wapenfabrieken en het elimineren van specifieke doelen.​

“De operaties van de verzetsbeweging zullen geïnspireerd zijn op echte missies die werden uitgevoerd in Polen, Griekenland, het voormalige Joegoslavië, Frankrijk, Noorwegen en andere landen. We leggen ook grote nadruk op het rekening houden met de realiteit van de bezetting en hoe de acties van de verzetsbeweging zich vertaalden in het leven van burgers. Men moet niet vergeten dat nazi-Duitsland collectieve verantwoordelijkheid toepast en dat bijvoorbeeld in het bezette Polen tientallen of zelfs honderden onschuldige mensen werden vermoord als vergelding voor partizanenaanvallen” – zei Paweł Dywelski, CEO van Demolish Games S.A.

World War II: Underground – kenmerken:

  • stealth-actiespel;
  • de realiteit van de bezetting en de Tweede Wereldoorlog;
  • missies geïnspireerd op echte gebeurtenissen;
  • diverse taken en locaties;
  • vele manieren om missies te voltooien.

Demolish Games S.A. wijst erop dat de game zich momenteel in een zeer vroeg productiestadium bevindt en dat de pc (Steam) releasedatum voor World War II: Underground nog niet is vastgesteld. De release is ook gepland voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x