Home Gaming Wonder Boy Collection Review

Wonder Boy Collection Review

by Pim, Sel

Het komt steeds vaker voor dat games uit het 16-bit tijdperk een nieuwe kans gaan krijgen op de huidige consoles door middel van een remake of remaster. Heb je in het verleden bepaalde titels niet kunnen spelen of je was nog niet eens geboren dan kun je dus door middel van dit soort collecties kennis maken met deze titels. Vandaag gaan we het hebben over de Wonder Boy Collection dit zijn maar liefst vier titels die een remaster hebben gekregen en hieronder lees je ons oordeel over de collectie!

De Wonder Boy Collection is dus een collectie van vier titels en het gaat om de volgende vier:

  • Wonder Boy
  • Wonder Boy in Monster Land
  • Wonder Boy in Monster World
  • Monster World IV

Dit zijn dus de vier titels waar je uit kunt kiezen in de collectie. Deze vier titels kun je digitaal aanschaffen voor de prijs van €29,99 voor de Nintendo Switch en Playstation 4. Wil je nog twee extra titels spelen dan zul je de Anniversary Edition via Strictly Limited Games aan kunnen schaffen voor de prijs van €49,99. Deze Anniversary Edition geeft je toegang tot de extra games:

  • Wonder Boy III: Monster’s Lair
  • The Dragon’s Trap

Als je de normale editie koopt via de digitale Nintendo eShop of de Playstation Store dan krijg je dus de vier titels met daarin zo ongeveer 20 uur speelplezier. Deze titels hebben allemaal verschillende mogelijkheden tot spelen. Denk hierbij aan de verschillende scherm formaten zoals de vroegere 4:3 of 16:9 of de full screen mogelijkheid. Je kunt ook nog kiezen of je de game een klassieke of hedendaagse look mee wil geven.

Je hoeft je in deze game niet druk te maken over het feit dat je dood gaat. Waarom dat zou je denken? Nou er zit een mogelijkheid in de game om terug te spoelen als je een fout maakt. Het is dus mogelijk om de game uit te spelen zonder dat je één leven verloren hebt. Je kan ook de game versneld spelen door vooruit te spoelen. Deze extra features zorgen ervoor dat de game net iets anders speelt dan de vroegere uitgaves.

De eerste game uit de collectie die in 1986 al verscheen is Wonder Boy. Deze game stuurt je op pad om je vriendinnetje te redden uit de klauwen van de hoofdschurk. Het voelt net aan als een ouderwetse Mario game maar toch is deze game net iets anders. Je moet onderweg namelijk ook genoeg eten want stel dat je niet genoeg eet dan ga je ook dood. Gelukkig is er onderweg genoeg te vinden om lekker op te gaan eten.

Game twee is Wonder Boy in Monster Land uit 1987. Dit vervolg van het eerste deel doet compleet anders dan wat het eerste deel deed. De game is namelijk niet meer een klassieke platform game maar heeft ook de nodige RPG elementen met zich meegebracht. Dit komt in de vorm van winkels waar je bepaalde uitrusting en wapens kan kopen om je karakter sterker te maken. Deze titel was voor die tijd zeer geavanceerd en wist het nodige te doen wat bepaalde titels nu nog steeds gebruiken.

Game drie Wonder Boy in Monster World is ook aanwezig op deze collectie. Deze titel is een beetje de remake van het deel uit 1987 en voelt en speelt op alle vlakken beter. Deze game die vroeger op de Mega Drive verscheen ziet er erg goed uit en speelt heerlijk weg.

De beste titel is toch wel Monster World IV. In deze titel speel je met Asha een groenharige dame in een monster wereld. Deze game is de beste titel in de Monster World serie en heeft daarom vorig jaar ook een remake gekregen in de vorm van Wonder Boy: Asha in Monster World die we in die tijd ook van een review hebben voorzien.

Conclusie

Voor de prijs van €29,99 krijg je een mooie collectie voor je van leuke en uitdagende titels. De Wonder Boy titels zijn leuk voor jong en oud en brengen je een goede afwisseling aan games.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: