Home Featured Wolfenstein Youngblood Review

Wolfenstein Youngblood Review

by Pim, Sel

De grondlegger van de first person shooter is weer helemaal terug in het nieuwste deel Wolfenstein Youngblood. De Wolfenstein shooter serie is in 1992 begonnen en toen gemaakt door id Software. Tegenwoordig is de game in bezit van Bethesda Softworks en is MachineGames in samenwerking met Arkane Studios de ontwikkelaar van het spel. Weet MachineGames weer een nieuw spektakel stuk neer te zetten of kun je hier veel beter ver uit de buurt blijven je leest het in deze review van Wolfenstein Youngblood.

Verhaal

In dit nieuwste deel van de Wolfenstein serie speel je een keer niet met de oud veteraan BJ Blazkowicz maar met zijn twee dochters. Het verhaal speelt zich 20 jaar na Wolfenstein II: The New Colossus af. We zitten nu in het jaar 1980 en gaan naar Frankrijk toe. De twee dochters Jessica en Sophia gaan op zoek naar hun vader in Neu-Paris om daar hun vader te zoeken die spoorloos is en na de laatste berichten in Neu-Paris voor het laatst gezien is. Ze gaan met hun vriendin Abby op pad om zich in het Franse verzet te settelen en daaruit hun vader terug te vinden.

Buddy Systeem

In dit deel van Wolfenstein hebben makers MachineGames en Arkane Studios een co-op functie toegevoegd zodat je met beide zussen tegelijkertijd lekker kunt gaan knallen. Hierbij is het voordeel dat er een buddy systeem is. Wat houd dit precies in vraag je je misschien af. Het is dus zo dat je de game kan kopen en als er een vriend is die mee wil spelen kan hij de proefversie van de game gratis downloaden op Xbox Live, de Playstation Store, Nintendo eShop of STEAM en kan die vriend door middel van een invite de game spelen. Het enige nadeel is dat je bij de proefversie ( voor de achievement/trophy hunters ) geen beloningen kunt halen. Daarvoor zul je de game dus zelf in bezit moeten hebben.

Single Player

De game heeft ook een single-player maar daar ben ik helaas totaal niet over te spreken. De reden dat ik hier niet over te spreken ben is omdat je altijd met zijn tweeën bent. Dat zou op zich geen probleem zijn als het door het computer gestuurde personage gewoon goed in was gesteld op de game. Maar in de single-player loopt de tweede speler altijd gigantisch in de weg en doet het dingen die het niet moet doen. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik door een gebied heen moest sneaken en dat de computer om zich heen begon te schieten waardoor ik niet verder kon komen dus een maat in moest zetten via invite om door dit gedeelte heen te gaan komen. Erg jammer dus dat de computer dit doet.

Co-op

Dit is dus het gedeelte waar de game het van moet hebben. De co-op is heel goed in elkaar gezet en ook nodig om verder te komen in de game want wat ik al eerder aangaf heeft de single-player nog best wat haken en ogen. In de co-op krijgt de hoofd speler allemaal upgrades voor zijn kiezen en helaas kan de mede speler dit niet. De mede speler moet alles wat het hoofdkarakter doet qua upgrades ook krijgen maar kan zelf niks. De mede speler gaat ook tegelijkertijd level up als het hoofd personage level up gaat.

Het leuke in de co-op is dat je elkaars armor en health kan verhogen door middel van het drukken op de vier punt druktoets als je bijna zonder zit en die ability opgeladen is.

Op grafisch gebied ziet de game er heel goed uit. De omgevingen zijn prachtig en de vijanden erg gedetailleerd. Het is zelfs zo (vind ik ) dat de game er beter uit ziet dan de filmpjes. Het is grafisch in ieder geval een flinke upgrade vergeleken met Wolfenstein II: The New Colossus.

Conclusie

Wolfenstein Youngblood is een erg leuke game in co-op omdat je dan dus kunt doen wat je moet doen. De single-player is niet af want de computer heeft een eigen willetje die totaal niet overeen komt met wat je moet doen in de verhaal lijn. Hopelijk komt Bethesda met de nodige updates zodat je de single-player alsnog goed kan spelen. Op grafisch gebied ziet de game er grandioos goed uit. Laten we hopen dat er in het vervolg een single-player komt waarbij je dus alleen bent en niet met iemand samen die constant in de weg loopt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: