Home Featured Disney+ wat is het en wat gaat ervoor komen?

Disney+ wat is het en wat gaat ervoor komen?

by Pim, Sel

Disney+ is in April dit jaar uit de doeken gedaan door Disney. Sommige mensen hebben er van gehoord en sommige nog niet. Bij deze Disney+ word een nieuwe streamingsdienst net zoals Netflix. Er word veel grote content verwacht van Disney zelf en veel extra partijen die gekocht zijn door Disney denk daarbij aan Marvel, LucasFilm en 20th Century Fox.

Wat ik net al vertelde is dat Marvel, LucasFilm en 20th Century Fox gekocht zijn door Disney en daarom veel content gaan leveren. Marvel gaat met hun hele line-up aan films komen op Disney+ en gaat ook nog eens heel veel nieuwe content leveren voor de dienst. Denk daarbij aan nieuwe series die exclusief voor Disney+ gaan komen zoals:

  • Falcon and the Winter Soldier gaat verschijnen in de herfst van 2020
  • Loki ( 7 Mei 2021 )
  • WandaVision ( Lente 2021 )
  • What If… ( Zomer 2021 )
  • Hawkeye ( Herfst 2021 )

Laten we al deze titels even onder de loep nemen en kijken wat ze gaan bieden.

Afbeeldingsresultaat voor falcon and winter soldier

Superhelden Bucky Barnes ( The Winter Soldier ) en Sam Wilson ( Falcon ) zullen samen moeten werken na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De serie krijgt in de hoofdrol de twee mannen die ook in de films zaten dus voor Bucky Barnes gespeeld door Sebastian Stan en de rol van Falcon is weer weg gelegd voor Anthony Mackie.

De zes delige serie word geschreven door Malcom Spellman ook wel bekend van de serie Empire. De andere grote schrijver is Kari Skogland die ook The Handmaid’s Tale schreef. Deze serie word in 2020 verwacht.

Tom Hiddleston keert weer terug in de serie als de geadopteerde broer van Thor ook wel Loki genoemd. De serie gaat verder waar Avengers: Endgame gestopt is. Loki krijgt de infinity stones waardoor hij door verschillende universums heen kan reizen. Loki gaat weer hetzelfde karakter krijgen als in de eerste Avengers film dus je weet niet wat je van hem kan verwachten.

WandaVision gaat over de Scarlet Witch ( Wanda Maximoff ) en Vision die samen gaan werken. Paul Bettany gaat zijn rol als Vision weer oppakken en Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff. Ook deze serie schijnt zich af te spelen na Avengers: Endgame.

Deze serie gaat over vragen beantwoorden over superhelden in een andere rol. Zoals wat zou er gebeuren als Spider-Man Thor’s hamer zou dragen. Jeffrey Wright gaat in deze serie de rol van The Watcher op zich nemen en neemt je mee op alternatieve reizen in de Marvel wereld.

Jeremy Renner keert terug als Hawkeye in deze serie samen met zijn leerling Kate Bishop. De serie zou ook zich gaan verdiepen in de Hawkeye zijn rol als Ronin.

Deze series zijn dus al aangekondigd wat betreft Marvel series voor Disney+. Een zeer mooie line-up. Maar ook komen films als Black Widow, Thor: Love and Thunder, The Eternals, Blade en Shang Chi and the legend of the Ten Rings.

Dat is het gedeelte van Marvel wat ze alleen al aangekondigd hebben voor op de streaming dienst. Daarnaast komen er ook de nodige oudere films van Marvel maar die zijn ook niet vervelend om te kijken.

Naast Marvel is ook LucasFilm overgekocht door Disney dat betekent dat de licentie van Star Wars en Indiana Jones ook bij Disney liggen.

LucasFilm gaat naast zijn standaard films die gaan komen op Disney+ ook een berg aan content maken voor de streaming dienst. Denk daarbij aan een nieuwe Obi-Wan serie en The Mandalorian.

The Mandalorian word een nieuwe serie in het Star Wars universum en gaat zich afspelen tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Het verhaal zal gaan draaien om een eenzame Premiejager/huurling. In een gebied waar de nieuwe republiek nog weinig autoriteit heeft.

De serie zal in November 2019 van start gaan in Amerika op het Disney+ platform en het eerste seizoen zal acht afleveringen gaan bevatten. We hebben ook een trailer voor je van de serie.

Ook is er een Obi Wan Kenobi serie op komst bij LucasFilm en er is bekend geworden dat Ewan McGregor terug gaat keren als de jedi meester. Verder is er nog niet veel bekend gemaakt over de serie. Hij gaat waarschijnlijk in 2022 verschijnen maar dat is een wilde gok.

Er is door LucasFilm en Disney ook bekend gemaakt dat er een spin-off serie gaat komen op de Rogue One film die gaat over het personage Cassian Andor. Het zal een spionage thriller serie worden in het Star Wars Universum maar de serie heeft nog geen naam.

Daarnaast heeft Disney 20th Century Fox overgekocht en dat gaat betekenen dat er ook veel films en series die van die uitgever afkomen op Disney+ zullen gaan verschijnen. Denk daarbij aan de X-Men serie en nog veel meer films en series.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: