Home Gaming Welkom in de Neon Jungle – Yakuza 0 is nu beschikbaar!

Welkom in de Neon Jungle – Yakuza 0 is nu beschikbaar!

by Mark van Truijen
De Japanse economische zeepbel wordt steeds verder opgeblazen, net als de ondeugden en dure smaak van de bewoners. Iedereen heeft een prijs in Yakuza 0, de prequel van SEGA’s langlopende serie. De fictieve roze buurten van Kamurocho, Tokio en Sotenbori, Osaka zijn een walhalla voor gretige jonge criminelen om flinke stapels yen te verdienen of pakken. Bijvoorbeeld door te investeren in vastgoed, of door straattuig af te ranselen. Spelers bouwen mee aan de fundamenten van Kazuma Kiryu, de legendarische held uit de serie, en de snode Goro Majima.

Yakuza 0 geeft inzicht in de oorsprong van Kazuma Kiryu, de opkomende Dragon of Dojima, en Goro Majima, voordat hij bekend werd als de Mad Dog of Shimano, terwijl de twee zich vechtend, ritselend, flirtend en dansend voortbewegen door de onderwereld van Japan. Kiryu’s verhaal vindt plaats tussen de neonlichten van Kamurocho, Tokio in december 1988, en laat zien hoe hij steeds hoger klimt in de gelederen van de Dojima-misdaadfamilie, tot hij de schuld krijgt van een mislukte incassoklus. Kiryu moet zowel hersenen als vuisten gebruiken om zijn eer te verdedigen en de reputatie te redden van zijn vaderfiguur, Shintaro Kazama. Ondertussen runt Goro Majima een populaire cabaretclub in Osaka, maar hij wil niets liever dan terugkeren naar de yakuza clan die hem verstootte. Daarvoor moet hij een reeks vrijwel onmogelijke opdrachten voor zijn bazen voltooien – maar hoe ver is hij daarvoor bereid te gaan?

Features

  • De oorsprong van de draak: Aangezien iemands toekomst voor een groot deel wordt bepaalt door zijn verleden, komen we heel wat te weten over Kiryu en de wegen die hij bewandelde in de Yakuza-serie. En uiteraard krijg je de bijnaam “Dragon” alleen als je weet hoe je koppen laat rollen. Het is nu mogelijk om instant van vechtstijl te wisselen voor enkele van de heftigste gevechten in de Yakuza-serie ooit.
  • Speel als de ‘Mad Dog’: Voor het eerst in een hoofddeel uit de serie, is de voormalige NPC Goro Majima nu een speelbaar personage. Dit meest excentrieke personage uit Yakuza heeft zijn eigen vechtstijl, vaardigheden en een voorliefde voor louche zaakjes. Speel als hem voor nieuwe inzichten in zijn achtergrond.
  • De decadentie van de jaren tachtig in Japan: In de wereld van Yakuza 0 draait alles om geld, en je kunt in de game op duizenden manieren geld pakken, verdienen of uitgeven. Als gangster kun je geld uit de zakken van andere bendeleden kloppen, of het ‘eerlijk’ verdienen met de zogenaamde Telephone Clubs, Disco Halls, en Pocket Circuit autoraces.
De komende weken leveren we ook een paar patch-updates die automatisch een flinke hoeveelheid gratis downloadbare content aan de game toevoegen. Elke lading bestaat uit nieuwe content, zoals outfits, wapens, items en craftcomponenten om spelers een fris voorkomen en fijn voordeel te schenken. Het eerste DLC pack is nu al live, drie extra batches komen beschikbaar in elke week tot 14 februari. Deze goodies kunnen spelers krijgen door in de game te praten met Bob de clown die staat bij de tempel in zowel Kamurocho als Sotenbori.

Yakuza 0 is gelokaliseerd door SEGA® of America, Inc. en is vanaf vandaag beschikbaar, zowel fysiek als digitaal in Amerika en Europa. Voor meer informatie bezoek je yakuza.sega.com/yakuza0

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x